19 mars 2015

Middag hos Soares

Idag var det en lång lista med saker att göra. Efter ett möte inne vid 1 Utama åkte jag till banken för att fixa med en check från firman. Vi fick återbetalning för skatt vi betalt 2009 och när vi skulle sätta in checken på kontot var den för gammal. En vanlig check kan vara sex månader innan den förfaller, men en check från skatteverket får bara vara tre månader gammal. Inte lätt att veta. Vi fick checken när den redan var mer än 2,5 månad så när jag satte in den - för sent... Det har nu tagit oss sex månader att få en ny check från skatteverket. Under tiden har vi bytt namn på firman så checken var nu i fel namn. Som tur är så var de nu hjälpsamma på banken och kunde sätta in pengarna över disk. Hoppas allt går bra nu...

Efter banken blev det en tur in till Chinatown. Helenes klocka hon köpte sist hade gått sönder och likaså Angelikas. Jag lämnade in dem för ett tag sedan och nu skulle jag hämta dem. Affären hade dock inte hunnit öppna ännu så det blev en lunch på Old China Café medan jag väntade. Helenes klocka var som ny och Anglikas behövde bara ett nytt batteri för att funka.


Efter detta blev det besök i en av de stora blomsterbutikerna i Chinatown. På kvällen var vi hembjudna till Raquel och Roberto Soares, Amandas föräldrar. Det var väldigt trevligt och roligt att få träffa dem nu när Fredrik och Amanda hängt ihop i flera månader. Raquel tog ett foto för att visa sina föräldrar så det var ju bra för då fick jag ett till bloggen!


Nu är denna första officiella middag avklarad och det kändes jättebra. Det lär säkert bli fler gånger!