21 mars 2015

Seasac Badminton - silver för MKIS

Tidigt i morse åkte Michi till Langkawi med nio starka grabbar för att ha konferens. Själv åkte jag och hämtade Amanda och sedan åkte vi till Seri Kembangan för att försöka hitta till lokalen där Fredrik tävlade i badminton. Igår spelade han fyra dubbelmatcher och vann alla fyra med William så nu var vi lite spända. Trots att jag följde GPS:en lyckades jag komma fel och vi hamnade mitt i en lokalmarknad. Fruktlådor och annat fick flyttas så vi kunde köra igenom...


Stor lycka när vi hittade badmintonlokalen. Väldigt ruffigt och detta är ändå där Malaysias nationallag tränar och de är bland de bästa i världen.


En match hade hunnit spelas på morgonen och vi kom lagom till semifinalen.


Tävlingen fungerar så att det är tre singlar och två dubbelpar från varje skola och tre vinster av fem behövs för att vinna mot laget man spelar emot. Fredrik och William vann sin dubbel igen och två av singlarna vann sina matcher, så nu var de klara för final.


Finalen blev otroligt spännande. Bara en av singlarna vann mot NIST, en thailändsk internationell skola, så nu var båda dubbelparen tvungna att vinna. Fredrik och William vann igen och gick igenom hela turneringen utan en enda förlust. Tyvärr förlorade det andra dubbelparet och skolan tog hem ett silver. Inte illa det, men det är klart att en seger är alltid en seger. Kul för Fredrik i alla fall med tanke på att det är sista skolturneringen innan han slutar. För hans del kunde det ju inte ha gått bättre.


Efter det att turneringen var slut så bar det av till Alice Smith-skolan och en bankett. Det blev silvermedalj och Fredrik fick även en plakett för MVP, most valued player!


Här kommer en bild på laget också!


Michi skickade en bild från Langkawi och det visar sig att våra grannar bakom har röjt hela djungeln. Var är nu mina svartvita apor????


Dessutom kördes det tydligen motorcross vilt så det var mycket ljud, vilket också kommer att skrämma bort resten av djuren. Riktigt trist! Tydligen skall det byggas åtta villor nere vid vattnet och det gör ju inget, men så vill de bygga en pool på tomten framför oss. Gillar inte riktigt den idén...