11 januari 2012

Tillbaka i KL och Swea

Direkt på morgonen den 10 januari var det dags för vårt första styrelsemöte med Swea 2012. Vi hade fått med Annie och Ingrid som nya volontärer. Härligt! Thelma hade hjälpt mig att handla och fixa eftersom vi kom hem först igår kväll.


Idag var det Jennifers sista styrelsemöte och på måndag den 16 januari flyttar hon tyvärr till Melbourne. Vi firade av henne med en tennljusstake från Royal Selangor. Vid halvett var mötet slut och resten av dagen gick åt att packa upp. Alla skrattade gott när de kom och tjocka vinterjackor och kängor var framme.


Fredrik hade sin första teorilektion om dykning på skolan på tisdag eftermiddag och det blir en till senare i veckan. Nu börjar förberedelserna inför Seasfire-projektet där cirka tio ungdomar tillsammans med lärare från skolan skall dyka, dokumentera och skriva om korallreven på Malaysias östkust. Han fick idag skippa MUN - Model United Nations för att gå på detta och det kommer att kräva ett stort engagemang.

Anna och jag åkte till tandläkaren i Bangsar för att idag sätta in två titanskruvar där hon saknar tänder. Hon har ju haft provisoriska under några år där hon saknade tandanlag, men en tand trillar ur med jämna mellanrum och det är dags att åtgärda det innan hon lämnar Malaysia. Stackars gumman, hon var så rädd. Väl där fick hon ett halvt blått piller som var nedlugnande och efter en stund fick hon ett halvt till, sedan gick allt bra. Nu är hon lite mer öm och svullen och framför allt lätt drogad och trött. Hon somnade på golvet en stund... Om två veckor tar de stygnen och om fyra månader skall kronorna sättas på, sedan skall allt vara ok.

Igår, den 11 januari, var det dags för vår första coffeemorning i år. Vi träffades på Hook Choon nere i Ampang där Judy Poon har sina lokaler. Hon bjöd på traditionella kakor för det kinesiska nyåret och berättade sedan om alla de traditioner som är förknippade med denna helgdag. Hon är så rolig när hon berättar så man sitter och gapskrattar ibland.


Var hemma vid ettiden. Anna hade stannat hemma från skolan idag då hon hade lite ont efter gårdagen. Låter lite jobbigt det där att fixa två tänder samtidigt. Hon piggnade till under dagen i alla fall och skall till skolan imorgon. Själv ägnade jag flera timmar vid skrivbordet för att rensa undan mail, gå igenom post, betala räkningar m.m. Fortsättning följer imorgon. Det hinner bli mycket på dryag tre veckor,,,