04 oktober 2019

Mot Penang

Vid lunchtid idag åkte pappa och jag ut till KLIA 2 för att flyga upp till Penang. 


Jag hade bokat in oss på hotell Penaga och det var jättefina rum. Jag hade bokat två för att Michi skulle med, men på grund av hans tandoperation så valde han att stanna hemma. Vi hade fått så bra pris så det gick inte att boka av rummen tyvärr.



Här är vårt hotell. Det låg jättebra till i Georgtown och det var lätt att promenera överallt.


Vi lämnade av bagaget och tog oss en promenad. Var ju tvungen att fota den här roliga texten som vi passerade vid en garageport.


Vi tittade på ett av många kinesiska tempel. I Penang bor cirka 60% kineser så det är stor skillnad mot i KL.



Turen tog oss ner mot gamla anrika Eastern and Oriental som ligger precis vid havet. 

  

Vi promenerade in där och tog oss en liten vätskepaus. 



Vi passerade en food court, Red Garden, där vi fått tips om att äta och vi tittade även på Blue Mansion. Där blev vi kontaktade av en turistguide som ville köra runt oss i morgon. Vi gick hem och vilade ett par timmar och sedan var det dags för middag. Food courten var helt fantastisk!
  


Det blev en många olika rätter och en stor öl att dela på och det hela slutade på 100 rm. Vi var proppmätta och hade provat mat från en fem-sex olika stånd.


När vi skulle gå hem gick vi in på Blue Mansion för att titta på deras meny. Till vår besvikelse var maten nästan västerländsk och restaurangen i princip helt tom. Vi bestämde oss för att i morgon istället prova Kebaya, en bättre restaurang med malaymat, som vi också fått tips om. Vårt hotell ringde för att boka och det var helt fullt i morgon, vilket ju är ett gott betyg. Nu står vi på väntelista.


Hemma på hotellet satte vi oss ute vid poolen en stund. Det ingick ett glas vin i rumspriset så det var svalkande och gott i värmen. På rummet igen vid tio så det blev lite tid för en bok innan det var dags att sova. Spännande att vara här!