27 april 2013

Valborgsfirande på Langkawi dag 2

Började dagen med lite god frukost ute. Vädret var mulet och skulle komma att förbli så under nästan hela helgen. Vi tryckte ihop oss under ett parasoll och kunde ändå sitta ute och äta.


Efter maten blev det en tur in till wet market i Kuah för inköp till kvällens middag.


När vi kom upp till Langkawi hade badrumskillarna skruvat upp en handdukskrok i väggen. De skruvade då rakt in i en vattenledning så vattnet sprutade ut ur väggen. Igår kom de och knackade bort en kakelplatta och lagade röret och satte igen hålet med cement. Problemet var bara att hålet inte var lagat tillräckligt bra så nu trängde vattnet ut genom väggen vid trappan och trappan var full med vatten och likaså hallgolvet när vi kom hem igår kväll. Som tur var är ju allt betong och inga trästommar så det blir ju inte så mycket skador... Idag stannade Michi hemma för alla arbetarna skulle komma tillbaka och fixa det ordentligt, men jag åkte med övriga ner och åt lunch på Oasis. Mycket skall man igenom vad gäller huset! Vi ville ju ha allt fixat eftersom vi ikväll skulle ha en stor middag på 14 personer och just nu hade vi fått stänga av allt vatten...



När vi kom hem igen var allt fixat och vattnet påslaget. Så skönt! Vid femtiden började alla våra gäster droppa in och det var dags att börja laga mat tillsammans. Michi fick hjälp av Emelie att fixa ABC snapper.



Eva, Elisabet, Karin, Jeanette och jag fixade i ordning resten av maten.



Det blev laxrullar fyllda med philiadelphia och gräslök...



... prosciutto med rostade tomater och basilika...



...och parmesanflarn med pinjenötter som drinktilltugg.



När vi skulle öppna skumpan så blev vi uppvaktade av alla våra vänner och fick i inflyttningspresent fantastiskt fina champagneglas från Royal Selangor samt tre flaskor champagne. Nu kan vi bjuda i stil :)



Så var det äntligen dags för middag som blev en salig blandning av det som köpts i saluhallen imorse: kyckling, bläckfisk, snapper, grillad ananas och aubergine, sallad och tzatziki, potatisgratäng och lite annat.


Så blev det mat, goda viner och dans på trädäcket till sena natten. En fantastiskt rolig kväll med nära och kära!