28 december 2014

Framme på Langkawi

Under natten hade vi hört att flygpersonalen ropade ut och frågade om det fanns någon läkare ombord. Det är ju inte helt ovanligt att det händer och jag somnade om efter en liten stund. När vi hade ett par timmar drygt kvar till KL så ändrades helt plötsligt skärmarna och flyget var inställt på att landa i Bangkok. Det visade sig att en man hade gjort en hjärnoperation några månader tidigare och nu hade lufttrycket gjort så att han hamnade i koma. De fick bära bak honom och ge honom extra syre. Det måste ha varit väldigt akut efter som vi fick gå ner så kort innan vi skulle vara vid vår ursprungliga destination!

I Bangkok väntade ambulans och sjukvårdspersonal och mannen och hans fru skickades iväg för att få hjälp. Så fruktansvärt jobbigt för dem! Vi lyfte igen efter en dryg halvtimme och landade vid halvsex i KL, ett par timmar försenade. Michi och Thomas åkte direkt hem för att ta den lilla TD:n och vårt stora fyrverkeripaket och köra upp till Perlis. Anna skulle hem till Lovisa och Maria som kommit från Bali och Helene, jag och resten av barnen checkade in på inrikesflyget med Malaysian Airlines till Langkawi.


Även detta plan blev lite försenat, men fram emot halvtio, efter 24 timmar resa, landade vi äntligen på Langkawi. När vi fått våra väskor och hyrbilen åkte vi direkt till Cactus för att äta lite middag.


Det var väldigt roligt när Helene och båda barnen tyckte att den asiatiska maten var helt fantastisk!


Efter maten blev det upp till huset och bädda i ordning. Fredrik och jag gick upp till våra grannar i hus nummer två, Katie och Jonathan för att säga hej. Vi var ditbjudna på barbequeparty ikväll men kom ju upp lite försent. Så skönt att äntligen vara på plats. Nu väntar massor av lata dagar häruppe.