05 januari 2021

Vad fyller man i tanken?

Vi startade denna morgon med en tur upp på berget igen. Alltid lika fint med utsikten här uppe.


På vägen ner såg vi att en granne satt upp små hinkar och tappade ut gummi från flera av sina träd. Undrar vad som händer med det sedan? Säljs det?


Efter att ha varit hemma större delen av dagen så tog vi bilen och åkte ut på en liten tur. Vi började med att tanka och Michi pekade på den här luftpumpen som han sist hjälpte ägaren till macken med att laga. När vi väl skulle tanka fanns det ingen information om vad pumparna innehöll. Michi frågade en malaysier och han sade att det borde vi väl förstå att man inte behöver skriva. Det finns nämligen bara en sorts bensin på Langkawi - om man inte skall ha diesel förstås. Lätt att veta..?


Vi gjorde ett litet stopp på A-Loft där vi tog en drickpaus.


Fick bild från barnen att Fredrik nu, med Annas hjälp, skickat in för settled status i London. När man varit där i några år så kan man ansöka om unsettled status, men efter fem år så kan man söka settled status. Detta innebär att man får fortsätta bo och jobba utan problem i framtiden.


Vi fick också meddelande om de nya reglerna i England. Nu stramar de till det ordentligt!


Här i Malaysia gäller nuvarande regler till 14 januari, men det blir fler och fler fall. Nu uppe i 2,000 fall om dagen med mellan 2-5 döda. Fortfarande rätt låga siffror.