07 maj 2017

Kursdag tre Tolox - dramaturgi och dialog

Christina startade dagen idag med ett långt avsnitt om dramaturgi, mycket taget av hur man gör en film med vändpunkter och så vidare för att hålla spänningen och intresset upp. Mycket bra! När det var dags för lite fikapaus satte vi oss på en innergård på hotellet som lusigt nog var pyntad med en engelsk telefonkiosk!


Här fick jag en god kaffe och en trevlig pratstund med Pia.


Efter pausen fortsatte Birgitta med avsnitt om vad som gäller med kontraktskrivning. Väldigt informativt! Det blev sedan lunch och restaurangen levererade som vanligt.


Efter många av övningarna fick vi sitta i smågrupper och gå igenom med varandra. Här hade vi gjort en gestalning och fick beskriva en busshållplats, restaurang eller simhall med alla de fem sinnena.


Sista punkten för dagen var att skriva dialog och hur man skall få till det på ett bra sätt. Birgitta kom med knep och tips för att få det så bra som möjligt.


När dagen var över hade vi två fnissande ledare som stod framför anteckningsblocket. Alla skulle få skriva en novell på 800 ord tills i morgon och läsa upp den och alla noveller skulle börja med samma mening. Meningen vi fick var: Hela dagen hade han känt sig olustig och när han borstade tänderna upptäckte han att tungan saknades... Hur i hela friden kom de på den :)


Det blev mycket fniss och rynkade pannor. Två A4-sidor skulle på plats och middag och sömn skulle också hinnas med. Tack och lov fick jag en idé och var färdig rätt så snabbt. Vid halvnio var det sedan dags för sista middagen. Till förrätt blev det carpaccio - kunde inte bli bättre!


Denna kväll var det vår sista middag och det kändes lite sorgligt att allt gått så snabbt. Människor man aldrig träffat tidigare har blivit nya vänner. Jag har imponerats över hur många som kom som är duktiga på att skriva och framför allt roligt att vi har haft så otroligt trevliga och proffsiga lärare. Birgitta kände jag ju sedan tidigare, men har inte sett henne i den här rollen. Fantastiskt bra dagar!