15 juni 2019

Till Seven Sisters och Brighton

Michi skulle egentligen ha kommit med den helgen, men så blev det så mycket resande runt i Europa plus att båda barnen kommer hem innan midsommar så han skippade resan och åkte till landet i stället. Jag hade redan bokat in ett hotell för oss eftersom Annas lägenhet är en byggarbetsplats. Nu använde Anna och jag oss av rummet och bodde på Warrington Hotel bara längre ner på hennes gata. Skönt med toalett, dusch och frukost!


Efter frukosten åkte vi snabbt till lägenheten för att packa om inför resan till Brighton och Seven Sisters. Vi hämtade upp Sandra som skulle med och åkte sedan till "Annas" badrumsaffär för att se vad hon har tittat ut till sitt badrum. Nu fastställdes allting och hon kan beställa nästa vecka. Risken är annars att fabrikerna hinner stänga över sommaren och sakerna inte kan levereras innan september...


Så bar det iväg söderöver i knappa två timmar. Det tog ganska lång tid att komma ut ur London, men sedan passerade vi vackra landskap.


När vi var framme vid Seven Sisters så var vi rätt hungriga och stannade för att äta lunch. Det blev klassisk engelsk mat - Fish and Chips.



När vi ätit promenerade vi ut på de vita klipporna. Det var otroligt vackert och väldigt brant. Man fick passa sig för att gå för nära kanten för det stupade brant ner.



När vi körde vidare mot Brighton började det mulna på även om det var vackert efter kusten.


Efter att ha checkat in på Holiday Inn gick vi en promenad på stan.


Det fanns otroligt små söta gränder med affärer överallt.



Det fanns en helt oumbärlig affär som bara sålde badankor.


Efter att ha blivit rätt blöta när regnet började så hittade vi en pub, Picher and Piano, som en av Fredriks kompisar rekommenderat. Det var väl inget fantastiskt ställe men vi blev varma i alla fall.


Här är de söta tjejerna jag fått sällskap av :)


På kvällen åt vi sedan middag på Salt Room som låg i Hilton precis framme vid havet. Väldigt god fisk. Vi var helnöjda!


Jag tog en Lemon Sole som var riktigt bra!


Michi skickade lite bilder från Rörtången. Hantverkarna hade kommit tidigt på morgonen för att göra klart med dörrfoder m.m. Så typiskt att de har haft ett helt år på sig och när man väl är på väg hem då först kommer de och jobbar...



Michi var också ute och åt med Ingemar och Marie på Nordön.


Första gången som han provade det stället. Helt ok mat och det ligger ju väldigt fint.