30 april 2019

Vi provar nya ställen på Langkawi

Ofta säger vi att vi skall prova nya saker när vi är själva på Langkawi, men det blir gärna att vi stannar vid huset eller åker till gamla beprövade ställen. Idag tog vi tag i saken och åkte ner till ett litet ställe som enligt taxichaufförerna är "världsberömt" för sina roti canai med svartpeppar.




De var ju inte riktigt som jag tänkt mig och väl mycket sås för att vara frukost, men Michi mumsade glatt i sig sin. Jag gillar nog mer de traiditionella - se bilden längre ner - som man drar i bitar och doppar i en currysås.





De hade onekligen en väldigt stor meny och två roti med svartpeppar och en vanlig plus två vatten gick på hela 13 ringgit.






Nästa stopp blev ett franskt café på Pantai Tengah som heter La Chocolatine. Här blev det en kaffe och en varm choklad. Kaffet var Nespresso så inget nytt där, men chokladen var riktigt bra.



Vi stannade också till vid det nya utomhusgymmet som ligger på vägen hem till oss och kunde konstatera att det vi har hemma är väl så bra.




Hemma blev det middag vid uteköket med fläkt på.




Det kom lite bilder från Annas dykning till oss. Ser ju onekligen rätt häftigt ut.




Ett stort lycka till skickar vi till Fredrik idag. Hörde av honom när tentan var över och den handlade om Entreprenurial business. Känns ju som om han skulle kunna lite av det efter alla år av diskussioner vid middagsbordet hemma. Han tyckte det känts bra i alla fall. Skönt. Tre kvar!