10 augusti 2021

En dag i London

Michi åkte idag iväg med Dominic, den engelska killen, för att vara runt och träffa kunder den här veckan. Jag passade på att åka in till London för att kolla på möbler. Redan klockan nio stod jag på tågstationen i Maidenhead.


Listan på affärer att besöka var rätt lång och fler skulle det bli.


Fotade en till lite rolig staty inne på Paddington Station.


Första stoppet blev på John Lewis där jag sett en soffa på internet. Den var dock alldeles för mjuk. Tur att man kan åka dit och prova. 


Efter ytterligare ett par besök på samma gata innan jag gick till Charing Cross och passerade anrika Foyles.


Nu tittade jag efter matbord jag sett på Made på Internet. Hittade inte riktigt något.


Nästa stopp var West Elms på Tottenham Court Road. Passerade ett danskt café som såg lovande ut!


Inne på West Elms hade de en del fina bord. Det bästa hittills.


Svårt att välja bara när man går runt en dag. Det måste få smälta in.


Lutar lite åt ett mörkare bord eftersom de övriga möblerna med stolar har valnötsdetaljer.


Kikade även på lite soffbord till vardagsrumsdelen.


När jag äntligen kom ut här vandrade jag vidare mot mitt lunchställe. Passerade då BoConcept och givetvis hittade jag en fin soffa där. Vyn är mot BT-tornet som ligger i närheten av där Anna jobbade förr. Det är många välbekanta hörn inne i London.


Fastnade för den här. Superskönt, lite fast, och går att få med valnötsben och i en lite mer mörkgrå färg som matchar fåtöljerna vi redan köpt.


Har fått superhjälp på alla ställen. På Made erbjöd sig den anställde att göra en mood board med allt jag hittade. På BoConcept fick jag med lite tygprover så nu kan jag hem och jämföra. Nästa stopp på vandringen blev Roti King där jag tänkte äta lite malaysisk lunch.


Det var en pytteliten restaurang nära Euston Station, men där fanns det vanliga malaysiska klientelet. En högljudd grupp damer från Indonesien, en ladyboy, flera kineser och indier och jag kände mig som hemma.


Det blev en roti canai med kyckling i curry och ett glas iste.


Jag skrattade tyst för mig själv när notan kom. Motsvarande meny i Malaysia hade kostat drygt ett pund kanske, men nu är vi ju långt därifrån.


Nästa mål denna dag var Marylebone High Street. Passerade Fredriks gamla lägenhet på Great Portland Street. Ytterligare ett bekant område.


Gick sedan förbi Harley Street dit han skall flytta i september till ett hus längre ner på gatan mot Regent Park.


Ett gästtäcke blev inköpt och efter ett stopp i Totally Swedish på Crawford Street kunde jag äntligen styra stegen mot Paddington Station. Satte mig på Merchant Square - där barnen också bott - och tog mig en kaffe och vilade fötterna lite. Vid halvfem satt jag på pendeln tillbaka till Maidenhead.


Anna var iväg på gymmet och jag tog ut Pluto på en promenad. Han växlade mellan att ligga platt på gräset och vägra gå till att få fullständiga valpryck. Anna bjöd sedan på god lax och hjälpte till så att vi nu har en hemförsäkring. Känns tryggt.


Michi och Dominic hade haft bra besök idag och det blev övernattning i Leeds. Ser alltid fint ut med städer som ligger vid vatten.


De hade ätit middag på en kinesrestaurang ikväll. Lite roligt att det blev asiatisk för oss båda idag. Har vi varit borta för länge :)