01 juni 2009

Coffeemorning med Swea och halsbandsförsäljning

I torsdags var det dags för den sista coffeemorningen i Sweas regi innan sommarlovet börjar. 10 tappra samlades hemma hos Eva Linder för att gotta sig med kaffe och hembakta kakor. Normalt sett är vi alltid hemma hos Elisabet, vilket är väldigt bra för alla vet vart de skall ta vägen, men någon gång emellanåt är det roligt att byta ställe och komma hem och se hur andra medlemmar bor.


Eva har precis intervjuat några av 15-, 16-åringarna här för en artikel i Snofida och till hösten kan det även dyka upp artiklar i tidningar hemma i Sverige. Oftast har ju vi vuxna varit i fokus och blivit intervjuade lite här och var, men det är roligt att få några tonåringars perspektiv på hur det är att vara ute i världen. Det kommer att bli spännande att läsa artikeln när den kommer!!!


I fredags var det dags för mig och Karin att ha halsbandsförsäljning igen. Vi har nog aldrig haft så mycket folk som kom och handlade. Det var nästan svart av volk i Karins lägenhet ellan 9 - 10.30 innan det började tunnas ut lite. En fick hjälpa till vid bordet och en fick stå och ta betalt. Vi bjuder ju alltid på kaffe och kakor även här och många utländska damer ville till och med ha recept på de svenska bakverken, så vi kunde stå till tjänst med lite av varje :o) Karin har två ursöta illrar, Casper och Max, och de är helt galna. Varje gång man kommer dit så får dörren öppnas försiktigt så ingen smiter ut och sedan får de fnatt och hoppar ner i väskorna med halsband jag har med mig. Ju mer det skramlar och rör sig desto bättre. De är så roliga!


Linda kom med sin lille Milton som somnade så sött när mamma tittade på halsband. Efter ett tag hördes ett illtjut. Då hade illern Casper hoppat upp i barnvagnen och stod med sin lilla kalla, blöta nos och sniffade på Milton som väl blev chockad av att hitta en iller över sig. Innan dagen var över var de dock bästa kompisar :o)