19 januari 2019

Fabric Market och teppanyaki på Shinmachi

Michi fick idag hänga med och shoppa och det blev med oanade följder :) Vi startade med Fabric Market - ett helt underbart ställe med myriader av skräddare där man helst skall ha tips om vart man skall gå av folk som bott i Shanghai. Robert, en av våra kompisar från KL-tiden, tipsade om skräddaren i affär 371 och till och med pappa var där förra året. Michi såg en snygg rock han ville ha och så skulle ett par skjortor inköpas. 


Jag gick ner till klänningsaffären så länge... Många tyger och modeller att välja på. När Michi kom ner hade han beställt två rockar, två kavajer och tio skjortor!!! När man kan köpa en skjort för 140 så får man ju tio för en Stenströmsskjorta helt enkelt. Så mycket snygga skjortor! Ny man :)


Vi tog taxi till nästa ställe - AP Plaza som ligger vid Shanghai Science Museum. Första taxichauffören begärde 200 så vi hoppade ut och tog en ny taxi. Kostnad 30!


Det blev mycket strosande runt på den här inomhusmarknaden, men det blev inte så mycket köpt. Visst blev det någon påse, men vi har varit här flera gånger så det är kul att titta men man är lite mätt. Desto roligare att köpa hos skräddarna! Lite trötta i benen kom vi tillbaka till vårt hotell.


Efter lite vila var vi duktiga och gick ner till gymmet. Roligare när vi tränar tillsammans.


Rätt nöjd med mina nya stövlar. Inne nu med lite längre stövlar så man får ju försöka hänga med...


När det var dags för middag hade vi fått tips av hotellet om en teppanyakirestaurang. När vi kom dit så var det verkligen ingenting att ha. Vi tog istället en taxi till området Xintiandi och strosade runt lite på gågatan. Gick in i en möbelaffär där man kunde köpa det här bordet för 3,000,000 yuan, dvs nästan 4 miljoner kronor!!!



Till slut sprang vi på en japansk restaurang även här som just serverade teppanyaki. Det är så roligt att ha en kock som står och lagar maten framför en.


Kyparen fick lov att ta ett foto på oss också!


Detta var inomhus, men såg nästan ut som en gata i Tokyo.


Mätta och belåtna åkte vi hem till hotellet efter en fullspäckad dag!