08 mars 2013

Röjning i trädgården på Langkawi

Idag har det pågått röjningsarbete på tomten på Langkawi. Vi har en slänt bakom huset och det är viktigt att det finns kvar träd och framför allt rötter som håller jorden på plats. Vår granne har haft ras på sin tomt och i princip hela slänten med mängder av jord och sten har rasat ner på hans gräsmatta. Nu sköter inte han sitt hus eller sin tomt överhuvudtaget då han har en tvist med säljaren så det ser helt fruktansvärt ut. Vi har i alla fall rensat bort träd och grenar som hängde över huset så att det blir problem vid en eventuell storm eller skyfall.


Själv var jag på Publika och träffade Marika med döttrarna Ellinor och Jessica, samt Ulrika Kling och Jeanette för lite lunch på Marmelade. Svårt att hitta i Publika och ingen som jobbar där vet var något ligger mer än möjligen affären de är i. Efter en kvarts irrande runt hittade jag dem i alla fall :)


När vi var klara blev det lite besök till banken och lite annat fix som behövde göras och sedan en rejäl stund framför datorn nu när jag var själv igen. Pappa hade kommit ordentligt fram till Sverige också. Hans iPad hade tyvärr hängt sig sekunden innan han skulle flyga och den som var nyladdad för att kunna användas på planet... De fixade den lätt i alla fall när han kom hem.

Anna hade sin första körlektion i London idag fick i princip höra att hon var redo att köra upp direkt. Hon har ju haft körkort här i två år redan så hon kan ju köra, men ett malaysiskt körkort kan inte konverteras i Europa. Därför tar hon nu ett nytt körkort i England, som också har vänstertrafik, så hon kan ha det där när hon pluggar och detta går sedan att konvertera till ett svenskt så småningom. Många turer...