28 september 2012

Nya husdjur

Alldeles vid vår infart står en carport och den är ett favorittillhåll för traktens kringströvande vildhundar när solen står som högst. Inte alltid så roligt när man kommer och det ligger upp till tre hundar. De springer dock iväg rätt snabbt när vi kommer. På kvällarna hör man dem skälla och yla i mörkret.


Idag blev betongen färdig runt poolen, snabbare än förväntat. Inte vanligt i detta land :) Nu skall det härda i en vecka och sedan skall kaklet på.



När vi idag tog vår dagliga tur in till Kuah så stötte vi på en hel hög med kor som gick på och brevid vägen.


Efter lite besök i olika affärer och lite runtåkning i stan för att lära oss hitta, åkte vi ut till Marina och tog oss lite lunch. Det blev Satayspett... 


... och fish curry.



När vi kom hem igen körde Michi sin dagliga träning för ryggen i tjugo minuter. Poolen är 1,80 så han kan springa runt som tusan utan att nudda botten :)


Dagen bestod också i att bekanta oss med diverse nya husdjur. Jag brukar kalla de små ödlorna som finns inne och ute för Gecko, men idag har jag fått se de riktiga som är säkert tjugo centimeter. De har giftig saliv så man skall inte peta på dem, om man nu skulle få för sig det. Det såg ut som en väggdekoration.



I sovrummet satt också denna söta spindel som säkert var tio centimeter bred och snabb som sjutton. Den blev tyvärr lite platt efter att den fått en bok på sig...



På kvällen var vi sedan ute och åt middag med D och hans fru Linn på en thailändsk restaurang nere på Pantai Cenang. 



Det blev en jättemysig kväll. Har provat samma restaurang tidigare med Jeanette och Anette när vi var här för ett par år sedan.