15 april 2017

Utflykt till Kuala Selangor

Denna påskafton började vi med en utflykt till Kuala Selangor tillsammans med Tobbe och Tilde. Det är en resa på cirka en timme och man kommer till en stor flod. Här kan man äta fantastiskt god seafood och på kvällarna kan man ta en båttur och titta på eldflugor.




Michi beställde in massor av godsaker och bordet blev snabbt fullt.



En av hans favoriter är krabba, här gjord med svartpeppar.




Restaurangen ser inte mycket ut för världen men är väldigt bra!




Vi åkte därifrån vid halvtvåtiden och stannade till vid Bukit Melawati där man bland annat kan titta på apor. Vi tog ett litet tåg och åkte upp på kullen. Aporna var något närgångna. Vi hade jordnötter som de väldigt gärna vill ha. 




Jag var lite rädd att de skulle trassla in sig i mitt hår. När man sträcker fram en nöt så tar de den jätteförsiktigt så de är inte aggressiva alls - bara väldigt sugna på nötter.




Det verkligen kryllade av apor och det såg rätt kul ut när alla satt på rad på räcket längs vägen. Det var massor i träden också.




Tilde vågade sig fram för ett foto. Aporna är inte det minsta rädda.




Överallt fanns små vagnar med massa olika sorters mat man kunde köpa och mata aporna med.




Apungarna är orange, väldigt konstigt hur de ändrar färg över tiden.




På kvällen blev det middag på Enoshima, vår japanska grannrestaurang. Fredrik hade inte provat den innan och det var mysigt att gå ut tillsammans för i morgon åker Michi till Shanghai och Fredrik hinner åka innan Michi är tillbaka.



Anna och Erika gjorde en liten utflykt till Nerja med hyrbilen. Kul att se en annan strand också.




En helt underbar påskafton med massor av roliga saker gjorda. Inte så påskigt kanske med ägg och fjädrar, men en dag med i alla fall tre i familjen tillsammans.