09 mars 2009

Sporthelg

Här har vi nu haft långhelg. Måndagen var lovdag från skolan på grund av att det var Mohammeds födelsedag. Det är fantastiskt många helgdagar här eftersom muslimska, hinduiska och kinesiska helgdagar finns att ta hänsyn till. Semestern här är ofta bara ett par veckor under året, men sammantaget med alla helgdagar är det nog nästan fem-sex veckor totalt.


Både Anna och Fredrik gillar ju att sporta och det ska gärna vara olika aktiviteter och ofta. Fredrik kör badminton, fotboll och hockey . Det är lite lustigt här för utövar man en sport i skolans regi så är säsongen bara tre - fyra månader, sedan är det dags för nästa sport. Detta för att alla skall hinna vara med och pröva flera olika sporter. Tanken är väl bra, samtidigt som det inte blir något av sporterna eftersom du inte spelar sedan på kanske åtta månader. Fredrik kör badminton och hockey utanför skolan. Fotbollen är på söndagmorgnar mellan 10 - 12, så tack och lov en riktigt mänsklig tid. Fotbollen drivs av en schweiziska pappa, som är en fullkomlig fotbollsentusiast. I och med att den drivs av en privatperson så lånar de fotbollsplanen av skolan, men kör hela året. Måste säga att man blir imponerad av alla som orkar hålla på med utomhussporter här, med tanke på att det nästan alltid är mer än 30 grader. I skuggan!!!


Anna har spelat fotboll, men säsongen slutade strax innan jul. Sedan förra veckan har hon börjat ta tennislektioner tillsammans med ett par av sina kompisar. Det är ju helt fantastiskt vilka möjligheter som finns här. Dels när du bor i ett condo så finns ju allting som swimming pool, tennisbana, squashhall m.m., dels kan du ju alltid få privatlärare till allting, som dessutom kommer hem till dig. Annas tennislärare tar 70 kronor i timmen för att komma hem och ge lektion. Helt fantastiskt! Det innebär ju att man kan alltid utöva vad man vill. Inga köer till tennisskola eller musikskolor, inga för stora grupper. Du väljer helt själv. En enorm förmån!!! Det gäller att njuta medan man kan :o)