05 november 2012

Det byggs upp och det rivs ner

När jag åkte hem till KL stannade Michi kvar på Langkawi. Ett lite större arbete väntade. På baksidan av huset fanns som ett förrådsutrymme som var tänkt som tvättstuga. Vi tyckte det verkade lite dumt att man måste gå ut för att tvätta. Istället ville vi stänga igen ytterdörren och slå sönder en vägg inne i hallen in till tvättstugan. Kändes som om det var bäst att någon var på plats när detta skulle ske. Måndag morgon kom D tillsammans med ett par arbetare och fullt med tegelstenar. Arbetet med att mura igen ytterdörren påbörjades först.


Från insidan började man med att borra massor av hål för att det sedan skulle gå lättare att slå upp väggen. Vi som precis städat huset för hundrade gången. Det lär behövas igen...


Tycker Michi gjorde ett bra jobb med att produktplacera lite handskar på bilderna :)



Till slut var arbetet med att mura igen dörren klart. Nu återstår slamning och målning. Förra helgen hade vi ställt vår nya grill på baksidan. Vakterna går ju ronder och hade upptäckt att grillen stod ute. De hade då dragit den ner för en trappa, över massa stenar och in i förrådet. Vissa bucklor hade uppstått... När en av vakterna pratade med Michi hade han mer nämnt att gastanken var dyr - den kostade 75 RM - och inget om grillen. Han lär i alla fall bli förvånad nästa gång han går runt huset :)


Arbetet från insidan hanns inte med utan fick fortsätta nästa dag.