09 mars 2013

Borneo invaderas av filippinsk sultan

Under den senaste veckan har dramatiska händelser utspelats i Malaysia. Tidigare har vi varit med om att det har varit bråk på gränsen mellan Malaysia och Thailand i nordöstra Malaysia. Nu har en självutnämnd filippinsk sultan sagt sig ha gamla anspråk på Borneo och skickat dit 200 soldater för att återta ön till Filippinerna. Hur i hela friden kan man få för sig att det skall funka? Tack och lov står ju inte Filippinerna bakom.

Det sorgliga är ju att människor blir skjutna. Man tycker att det inte skulle vara så svårt att få bort så få soldater från Borneo men det har redan inneburit flera döda. Åtta malaysiska soldater dog första dagen och även civilbefolkning har fått sätta livet till.


Man kan dock tycka att tidningarna frossar i detta. Snart är det dessutom val här - även om ingen riktigt vet när då de väntar in gynnsam opinion - så nu vill man väl visa på handlingskraft. Varje dag står det om hur många av inkräktarna som är sjuka och man har - väldigt smaklöst - bilder med skotthål i tidningen. Se den vänstra tidningen där det står " 20 intruders down" och sedan tre skotthål!!! Självklart förstår jag att man skall försvara sitt land och att soldater inte bara kan komma för att göra landet till sitt, men lite saklig rapportering kanske hade varit bättre...