07 december 2023

Framme i London och luciafirande i St Pauls

Flygresan gick hur bra som helst och vi sov nog sju timmar var. Det fanns wifi på planet så när vi vaknade kunde vi hitta barnen på Find my friends och se att de var hemma i Lerum. Så skönt! Allt bagage var med och vi var framme i ett något kallare London.


Vi landade redan halvsex på morgonen så när vi kom hem och slog på julbelysningen var det fortfarande mörkt ute i några timmar.


Michi satte sig direkt i möten och jag packade upp våra väskor. När det var dags för lunch gick vi iväg till Puregym. Lika bra att hålla igång.


På kvällen var vi bjudna av SEB till Luciafirande i St Pauls Cathedral. Wow så fint det var.



Först var det en mans- och gosskör som hörde till kyrkan och de sjöng helt fantastiskt. Det var sedan tal av svenske ambassadören och en kortare julbön. Därefter kom luciatåget in och det var så otroligt stämningsfullt.


St Pauls Cathedral är en mäktig byggnad. Michi fick till ett riktigt fint foto.


SEB hade ordnat ett event vid halvnio men med åtta timmars tidsskillnad och ingen middag i magen tog vi bara en liten mugg med glögg och ett par pepparkakor och gav oss av igen.


Det blev middag på en restaurang i Farringdon nära stationen. Den hette Street Burger och visade sig tillhöra Gordon Ramsey. Det var sedan nära till tåget för att åka hem. Det var knappt att vi kunde hålla oss vakna. Hemma vid halvtolv - vilket var halvåtta på morgonen i KL - och då slocknade vi på två minuter.


Pluto har fått en reflexväst som Anna köpte i Allum. Det var ju väldigt smart med tanke på att han är helt kolsvart.


Vilken fantastisk första dag vi har haft här. Nu räknar vi ner mot nästa resa.

Dags att resa mot London

Började morgonen med en sista zumbaklass innan vi åker. Halvelva skulle vi få hem gardinfirman, men när jag kom hem från zumban strax efter tio var de redan upphängda. Nu är gästrummet klart!


Som alltid innan vi åker så blir det ett obligatoriskt foto. Halvåtta kom taxin och det var tur för det regnade och var en del trafik.


Tre resväskor och ett rör med tavlor fick komma med denna gång. Det kändes ju riktigt lite jämfört med vad vi brukar ta..


Thelma och jag hade tejpat ihop röret med tavlorna, men vi bestämde oss för att plasta in det också för säkerhets skull. Nu känns det ju rätt säkert.

Halvtolv var det dags för planet att lämna KL. Så skönt med ett plan som går direkt!


Våra kära ungdomar gav sig av redan 3:30 imorse. I Tyskland var det någon som fick gå i snö. Han gillar att slicka på den. Så söt!


De stannade i Tyskland för att proviantera lite och skickad en bild på en hel sektion fylld med korv. Michi började nästan att dregla.


När vi fick säga hejdå var de redan inne i Danmark. Snöiga vägar gjorde att de fick ta det försiktigt. Det blir skönt imorgon att se att de kommit hem.