28 september 2009

Mamma-dotter-resa Bangkok 19-21 september, dag 2-3

Söndag morgon hade vi ställt klockan på 8 och begav oss till gymmet alla sex. Anna kör stenhårt med sitt träningsprogram nu inför fotbollen. Att ha kommit med i high school laget förpliktigar och det är mycket träning som skall till innan de åker till Indonesien i november. Vi kände oss väl förtjänta av Landmarks fantastiska frukost :o)

Vårt första mål denna dag var att åka till Jinnies. Detta är en välkänd väskaffär i Bangkok med mycket kopieväskor och den ligger vid Silom Village. Tydligen åker SAS personal hit varje gång de landar i Bangkok och köper väskor, så personalen kan svenska växelkursen och till och med lite svenska!

Till denna gång hade de skaffat sig ett litet sött husdjur i affären, en flygande ekorre. Ett nattdjur, vilket man nästan förstår när man ser de enorma ögonen.


Vi blev kvar i affären ett tag. Alla väskor här är i skinn till skillnad från i Malaysia och urvalet är stort. Man kan välja att köpa väskor med eller utan logo.


Sandra står här brevid en av tjejerna som har jobbat här hur länge som helst. Hon är jätterolig och det är ett sant nöje att hålla på och förhandla med henne. Stenhård i förhandlingarna, men med ett leende på läpparna hela tiden.

Anna hittade också en väska, men när vi skulle köpa den så var just den modellen slut. Istället blev det en snygg necessär.


Efter Jinnies var det dags för det lokala varuhuset MBK. Det motsvarar i princip Kuala Lumpurs Sungei Wang, men mer fokuserat på väskor och jeans. För att komma dit hoppade vi in i två tuk-tuks och åkte bort till Siam där varuhuset ligger.


Väl framme hamnade vi nästan direkt i en jeansaffär och priserna och servicen är nästan löjliga. För ca 750 baht, dvs 75 rm eller 150 kronor kan du köpa dig ett par Diesel, Cheap Monday, Dolce Gabbana - ja, vad som helst, kopior givetvis, men med kvalitet lika bra som de riktiga. I priset ingår även om du behöver göra några ändringar som att lägga upp dem, ta in dem, korta en kjol eller något annat. Vi har kvar jeans som vi köpte där för tre år sedan och de är fortfarande lika snygga. Tjejerna var helt galna och det är bra att lagra upp lite. Speciellt för familjen Bäckström som skall återvända till Sverige till sommaren. Viss prisskillnad! Även vi mammor kom därifrån med varsitt par...


Efter jeansinköpen var energin slut plus att affären behövde ett par timmar för alla ändringar, så det blev nudlar på en vietnamesisk restaurang och sedan strövade vi runt i varuhuset lite. Hittade till och med en Anna-affär :o)


Inför kvällens middag hade vi fått tips av Yvonne Palmqvist, som flyttat till Bangkok för ett halvår sedan, om en restaurang som hette Kuppa och som låg i soi 16, Sukhumvit. En fantastisk italiensk restaurang! För oss som bor i Asien kan det vara gott att äta något som inte är asiatiskt ibland och det blev lite mer västerländsk meny.

Jag tog en smaskig ankleverpaté till förrätt som bara smällte i munnen.

Till varmrätt tog Anna en god köttbit....

...och jag tog svamprisotto. Mycket gott!


Efter middagen tog vi två taxi för att åka till Sirocco. Tyvärr blev vår taxifärd en riktig skräckupplevelse då det visade sig att taxichauffören var hög som ett hus och nog hade tagit både det ena och det andra. Han körde i ilfart genom stan och sedan en motorväg bort från stan, samtidigt som han pratade högt med sig själv och sedan med någon i telefon. Vi såg framför oss hur han nu skulle köra oss till några kumpaner och råna oss. Som tur var fick vi tag i den andra taxibilen och föraren där talade med vår förare och till slut hamnade vi i alla fall rätt. Det var tre rätt spaka personer som klev ur bilen...

Det var i alla fall roligt när vi väl kom till Sirocco. Det är en av världens fräckaste skybarer som ligger i State Tower i Bangkok. Man sitter på ett tak, räckena runt om är i glas och man har hela Bangkok för sina fötter. Helt fantastiskt!!

På måndagen sedan träffade vi Yvonne som flyttade från KL för drygt två år sedan. Hon guidade oss runt lite och vi var bland annat i Siam Paragon.

Efter lite fika bar det av tillbaka till hotellet för att packa det sista och väga väskorna...


Efter tre underbara dagar var det dags att återvända till Kuala Lumpur igen.