08 februari 2013

Honor roll - diplomutdelning på skolan

Idag var det dags för Award Assembly på skolan, dvs diplomutdelning för ditt snittbetyg. Här kan man max få 4,33 i snitt. Om man har över 3,3 så får man brons, över 3,6 får man silver och över 4,0 får man guld. För att få guld behöver man ha A i snitt, vilket innebär 94% rätt på allt du gjort under hela året. Rätt höga krav alltså. Fredrik fick silver som han har fått de senaste åren, med ett snitt på A-, dvs över 90% rätt på allt. Duktigt jobbat!



På kvällen träffade vi våra australiensiska grannar, Duro och Lauren och deras barn, och åt middag på Peking Duck restaurant i Solaris.



Som förrätt blev det den typiska rätten man äter bara vid kinesiska nyåret där allt ligger väldigt fint, sedan tar alla sina pinnar och kastar upp allt högt i luften samtidigt som man mumlar fram allt man önskar sig för det nya året; hälsa, kärlek, pengar m.m. Ju högre upp man kastar desto mer lycka. Här är en liten fin före- och efterbild på hur rätten ser ut :)



Det blev en riktigt god middag med bland annat pekinganka givetvis.



Efter middagen bar det av hem till oss och Jake och Harrison sov slutligen över. Nu har vi tjuvstartat med att fira det kinesiska nyåret!