18 maj 2017

Väskryckt - inte kul

Kate hade köpt både T-Shirt och mugg till sina föräldrar och skulle skicka det till Tjeckien. Då fick hon se på Facebook att en bekant till föräldrarna befann sig i KL, kontaktade henne och vi åkte ut till Shah Alam för att lämna av presenterna så de kunde tas med hem. När vi var klara där åkte vi till The Curve för att kolla Kates bussbiljetter för imorgon. När vi pratat med kontoret gick vi 20 meter upp mot vägen för att se var jag skulle kunna stanna i morgon för att släppa av Kate till bussen.

När vi står där kommer en ensam kille på motorcykel och gör en u-sväng precis framför mig. Jag sträcker fram en armen för att knuffa bort honom för att inte bli påkörd och då ryckte han min väska. Som tur var så gick remmen sönder så lätt så jag ramlade inte och blev inte skadad någonstans. Som tur var så stod jag och höll i min telefon för jag väntade på ett samtal precis. Där i hade jag mitt ID, mitt köpkort och lite andra viktiga saker som jag nu hade kvar. Vilken idiot!!!


Kate och jag gjorde först en anmälan till Security på The Curve och gick sedan bort till en polisstation och fick göra en anmälan där. Han kunde knappt någon engelska så det blev anmälan på malaysiska och det gick bra det med. Jag kan nog mer malaysiska än vad jag tror. Det jag blev av med var min plånbok med 700 rm och två kreditkort, nycklar hem plus kort hem, bilnyckeln och givetvis min fina, vita Michael Kors-väska jag fick i födelsedagspresent av Michi förra året.

Korten kunde jag spärra med en gång, ringde management på vårt condo och spärrade hisskortet och tog reda på hur jag skulle kunna fixa med våra nycklar. Det får jag göra imorgon. Skönt att veta att man kan hantera situationer när de händer, men när jag sedan väl kom hem så var jag helt slut. Vi skulle åkt ner med Kate på kvällen och tittat på vatten- och ljusspel vid KLCC, men det slutade med att jag stannade hemma. Man blir ändå lite skärrad. Tur i alla fall att jag inte blev skadad utan att det bara var materiella ting som försvann!!!