09 mars 2024

Besiktning av bilen

Alltid mysig start på dagen med frukost mitt i växtligheten.


Någon låg uppe på terrassen och hade det rätt skönt. Gillar hur han har kommit på att han kan vila nosen på staketet. Ser ju superskönt ut.


Kvart i tio hade jag tid för service av vår Myvi inne i Kuah. Jag fick bita mig i tungan för att inte skratta när räkningen på 186 RM kom in, dvs knappt 400 kronor. När de sade att jag måste byta alla däck också så slutade jag skratta. Det lät dyrt. Även om vi inte kör mycket så är nu däcken tio år gamla och de får ju inte explodera rätt som det är. Nu säljer inte Perodua själva däck så jag kunde ju lite på att det faktiskt behövdes och att de inte bara ville sälja.


De rekommenderade ett ställe som hette TC Brothers Tire och jag åkte dit direkt. De hade massor av däck, allt från välkända Continental till kinesiska märken. Jag tänkte att jag går på det bästa och valde Continental och väntade nervöst på besked om priset. För fyra däck gick det på 820 ringgit och hela dagen hade gått på ungefär tvåtusenkronor totalt. Det är ju inte klokt vad billigt!


När jag kom hem så var det någon som låg utanför grinden och väntade på sin människa.


På eftermiddagen promenerade jag och Shadow upp på Langkawiberget. Det var en hel del vilda hundar längst ner, men de är så rädda så även om de skäller mycket så springer de iväg så fort man närmar sig.


Shadow lufsade i förväg, men vände sig om med jämna mellanrum för att se att jag var med. Det är tuff vandring när man inte gått här på länge.


Utsikten är väl värd mödan. Ett nytt hus byggs högst upp nu.


Michi bodde i Hudiksvall i natt på sin resa genom norra Sverige och hamnade på en trubadurafton.


Det är frost och minusgrader fortfarande och kaminerna är i full gång. Rätt mysigt!


Han har mycket resande framför sig innan han kommer hem till KL igen den 19 april. Kul att kunna följa honom med alla foton som kommer. Här är det mest bokslut fortfarande.