25 januari 2018

Dining in the dark

Dags för lite utflykt med våra vänner. Idag blev det en tur ner till Chinatown och vi startade med lunch på Old China Café. Ett måste när man kommer och hälsar på!



Efter att ha tittat på både kinesiskt och indiskt tempel fick de hänga med in i en riktig affär med kinesiska dekorationer. Snart är det Chinese New Year så det är dags att fixa hemma igen.




Det blev också ett besök vid Central Market och porslinsaffären.



På kvällen skulle vi träffa Michi inne i stan vid Helipad och blev då passerade av en taxi som nog knappt kunde se ut. Hela bilen var dekorerad med mjukisdjur.




Så blev det en drink uppe på helikopterplattan i Menara KH. Vilken utsikt i solnedgången!





Michi tog tåget från KL Sentral. Så smidigt att ta sig överallt med det!




Klockan åtta hade vi bord på Dining in the dark på Changkat. Första gången vi provar det.



De som jobbar med serveringen är blinda och man får gå på led in med händerna på varandras axlar och sedan bli satt vid bordet. Det är verkligen så mörkt som på bilden. Man får inte ta med kamera, klocka eller något annat som kan lysa upp så det är helt kolmörkt. Man blir instruerad var bestick och glas finns och man måste lägga tillbaka allt på samma ställe hela tiden. Detta för att de som serverar inte skall välta glas etc. Priset är 120 rm för en fyrarätters måltid. Förrätten var fyra små tallrikar och man får veta vilken man skall börja med. Så klart blir det mycket prat om mat och smakupplevelsen blir fantastisk!




När vi kom ut blinkade vi mot det skarpa ljuset. Vi bara skrattade. Det här var bland det mest ovanliga vi någonsin gjort i matsammanhang!!!