31 mars 2013

Till Langkawi med Fredrik och fem kompisar

Klockan nio i morse samlades Fredriks kompisar hemma hos oss för en tredagars tur till Langkawi. Tur nog hade jag tagit till lite marginal i tiden för en av killarna hade glömt sitt pass hemma så pappan fick leka Formel 1-förare och snabbt hämta upp det. Till slut kom vi i alla fall ut till Subang.


Med på resan är Mauro från Argentina, Mike från Nya Zealand och Thomas från Frankrike - alla tre ovan - samt nedan Mateo från Ecuador, Rai från Spanien och Fredrik. En internationell samling!


Väl framme på Langkawi fanns ingen i biluthyraren Kasinas bås och ingen bil väntade utanför. Till slut fick vi i alla fall tag på en kille som jobbade där och som gick och hämtade bilen. När han kom körde han en liten Myvi och vi började fnissa hysteriskt. Få in sex killar, mig och allt bagage i den hade varit en sann utmaning. Uthyrningskillen började skratta också. LIMA slutade igår och de hade haft så mycket att göra nu på morgonen så han hade hämtat fel bil. Till slut kom vår sju-sitsiga Toyota i alla fall :)


Väl framme fick alla packa upp och bädda innan de till slut slängde sig i poolen.


Resten av dagen tillbringade nere på stranden, åt lunch på Tomato, åkte banana boat och kom hem för ett snabbt ombyte, innan de skulle ner och äta middag på Red Tomato. Fredriks vänner undrade lite försynt om alla restauranger hette något med Tomato här... Jag åt middag på Sun Café och åkte sedan ut till flygplatsen för att hämta Michi och Tobbe som äntligen var här!!!

Sista fiskedagen

Fiskedagarna började ta ut sin rätt och efter en sen natt ute på Tioman igår var alla rätt trötta. Carl sov sött när Mathias stoppade in en liten levande räka i shortsen. Gissar att han vaknade rätt kvickt efter det :)


Torbjörn försökte tappert med fisket även idag, men fiskelyckan var bäst igår. Idag blev nästan ingenting fångat och tur var väl det eftersom det kunde vara svårt att få med fisken hem.



Kaptenen höll sig vaken i alla fall och försökte hitta lite bra ställen för fisket.



Så var det dags att styra in mot kusten och Romping igen och denna fiskeresan hade nått sitt slut.



Ett sista roligt kort på gruppen som ägnat tre dagar åt fiske.


Klockan tre satt alla i bilen igen upp mot Kuala Lumpur med ett första stopp på LCCT där Michi och Tobbe skulle ta Air Asia upp till Langkawi. Rätt som det var hamnade de dock i en enorm bilkö på grund av vägbygge och tiden började ticka oroväckande. Det var inte alla som märkte att de satt fast i kö...



Trots att de hade haft sex timmar på sig till flyget, för en väg som normalt tar tre, så kom de så sent fram så de fick skippa bagaget och springa rätt in. Tack och lov hade vi printat ut boardingkorten innan. De ringde med andan i halsen och berättade att de satt vid gaten i alla fall och tjugo i elva kunde jag hämta upp dem på Langkawi. Äntligen framme!