21 februari 2020

Tåg till Yoichi och middag på Chao chao Gyoza

Idag hade vi bestämt oss för en utflykt och målet var Nikka Whisky-destilleri där vi varit tidigare en gång. Man får åka tåg först till Otaru, cirka 35 minuter. Byta tåg där för att åka vidare till Yoichi, ytterligare 20 minuter bort. Den första sträckan är väldigt vacker för man åker längs med havet.




Väl framme i Yoichi bestämde vi oss för att utforska den lilla staden samt gå ner till vattnet. Sist gick vi bara till Nikka. Detta måste vara en stad som totalt dör ut. Det fanns INGENTING. De flesta affärer såg stängda ut, inga restauranger, nästan öde. Här är Michi på en bro med ett namn, som om det är en attraktion, men bron är kanske tre meter lång. Wow...




Vi kom ner till havet och blev nästan chockade när vi såg två personer som var ute och surfade. Det var knappt några vågor och temperaturen på ett par minus. Fy så kallt!!!




Man ser dem som små svarta prickar bakom mig. Hade ni velat hoppa i vattnet?




Visst ser det ödesmättat ut...



Desto trevligare att komma in till stans troligen enda arbetsplats...



Man kan inte annat än beundra japansk exakthet i sina skyltar :)



Det är ett ganska stort område man promenerar runt i.



Vi gick också på whiskyprovning och man får instruktioner om hur man ska dricka varje sort.



Här är de tre olika man får prova.



Efter en lunch och ett besök i butiken så var det dags att ta tåget tillbaka till Sapporo.



Som överallt i Japan så står man på led och väntar på att få gå på.



Munskydd verkar vara ett måste...



Coronaviruset är snart uppe på 77,000 men har saktat in mycket i spridningen. Japan ligger relativt högt upp på listan, mest beroende på fartyget som låg utanför kusten med många drabbade.



Till och med på lunchrestaurangen hade de satt upp en lapp att man inte var välkommen om man varit i de mest drabbade områdena i Kina de senaste två veckorna.




På kvällen var det så dags för middag på gyozastället. Vi satt på första parkett vid bardisken.



Därifrån hade vi full insyn i köket och över de andra gästerna.


Man kunde beställa in små portioner så att vi kunde prova flera olika sorter.



Det fanns till och med efterrättsgyoza med äpple respektive choklad i och som serverades tillsammans med vanlijglass. Så goda!




På vägen hem passerade vi en vinbar och vi fick oss ett gott skratt när de lade fram menyn... Inte ett ord på engelska. Servitrisen bakom disken kunde tack och lov lite och kunde förklara. Roligt att prata med de som kan lite engelska. Sverige ligger högt på japanernas lista över poplulära länder.




Det bästa var kvittot vi fick :D En liten avriven lapp med en siffra på. Ja, ja - det gick ju bra det med. Det här är ju ett av världens hederligaste länder.




Det blev en fantastiskt trevlig kväll i lokal anda!!!