24 juli 2016

Besök av Inger och båttur till Åstol

Idag fick vi besök av Inger Arvidsson, en klasskamrat till Michi från gymnasiet. Sist de sågs var för 34 år sedan!!! Efter lite fika härhemma på landet så blev det en båttur till Åstol.



Eftersom det var en så fin dag så var det mängder med båtar ute, men vi hade tur och fick en plats på bryggan vid Åstols Café.



Det blev en promenad runt ön och vi kunde beundra både Pater Noster och Carlstens fästning.





Vi fortsatte med lite lunch på bryggan. Nystekt makrill med potatis och lingon. Så otroligt somrigt och gott!




Anna skickade bilder på sin NutriBullet som hon fick av morfar i examenspresent. Det blev en god smoothie i den nya lägenheten. Den här maskinen skall dessutom slå sönder bären så att alla näringsämnen tas tillvara. Låter ju bra!






Michis gravlax var klar idag. Nu har vi ätit så mycket varenda dag så vi nöjde oss med en kall öl och ett par mackor när det var dags för middag. Laxen var lika fantastisk som den brukar!




Efter maten blev det ett första dopp i havet för mig. Man kan inte åka härifrån utan att ha badat och idag var det helt otroliga 23,5 grad i vattnet. Nere på klipporna träffade vi på nästan hela Malaysiakontoret; Jakob, Kevin och Nils var på Rörtången. Så kul att se dem! 




Kvällena avslutades med ett glas vin nere hos familjen Högstedt och lite prat med alla killarna. Snart är det dags att vända tillbaka igen...