24 november 2013

Med D och Lin på Langkawi

Mycket arbete pågår nu och det är bra att vara på plats om snabba beslut behöver fattas då man kan se hur D har tänkt sig allt. Idag beslutade vi oss för att öppna upp en dörr från frukostplatsen in till pumphuset och sätta för väggen på andra sidan. Tidiare har vi fått tassa i gräset för att trycka på bubbelpoolen och det kan finnas små sticksiga djur att trampa på. Nu kommer vi istället att kunna gå på klinkers hela vägen runt. En liten förbättring när vi ändå håller på. Vips kom sågverktygen fram och muren började sågas isär.


Här är den övre terrassen till höger om frukostplatsen. En mur skall sättas upp mot sluttningen och gräs rullas ut. Det kommer att bli fin utsikt här uppifrån!


Alla arbetarna blev väldigt engagerade när öppningen skulle göras. Lite kul att få rasera något ibland kanske.


Michi passade på att ta sig ett litet dopp i poolen innan det var dags för oss att hjälpa D med hans bil. Ett däck läckte luft hela tiden så han behövde lämna in bilen på service och vi kunde äta lunch medan bilen fixades. Tänk vilken snabb service man kan få!


När bilen var inlämnad åkte vi hem till D för att hämta Lin. Så här fin utsikt hade de från sin lägenhet i Kuah. Både pool- och havsutsikt.


Lin är nu i vecka 11 och lika smal som vanligt :) Nästa gång vi kommer syns nog magen lite mer.


Restaurangen vi åkte till hette Dragon Dynasty. Michi tyckte det var fantastiskt roligt och skulle genast ta kort på "drakarna" under skylten...


Typiskt kinesiskrestaurang både namn- och inredningsmässigt. Här serverade de väldigt god anka!


Fick snabbt upp kameran när vi åkte hem sedan. Det här huset ser ju ut som en levande reklam för Sverige eller snarare Ikea :)


Så blev det lite mer foton runt huset. Här är den fina spång de byggde sist för att kunna köra upp alla tunga block till övre terrassen.


Nu var hela dörröppningen klar. En cementbalk kommer att läggas över toppen senare.


Hela vänstersidan om pumphuset är nu uppgrävd och alla olika stenar och gräs är borttagna. Även denna yta skall sedan göras iordning.


Vid åttatiden landade vi sedan i KL igen och gjorde ett snabbt stopp vid 1 MK för att köpa lite ost. Sedan blev det mys med ostbricka hemma.


Fredrik hade varit ute på middag och kom hem strax efter oss. Han hade ätit lunch med farmor på stan igår och även haft fotbollsmatch. Claudia är vid Bali denna helgen, så nu har han haft tid för lite andra saker.