02 juli 2010

Korsika 12-19 juni, dag 6 av 8

Nu var det redan torsdag och dessutom Helenes och Thomas bröllopsdag. De hyrde bil och åkte iväg på en heldagsutflykt med familjen till Porto. Vädret var lite mulet så vår familj plus pappa och Gudrun lånade bouleklot i receptionen och gick ner till torget.

Här fanns en stor bouleplan där de lokala förmågorna brukar spela väldigt skickligt. Nu kom här ett gäng glada amatörer.

Vi delade upp oss i två lag. Michi, Gudrun och Anna i ett och pappa, Fredrik och jag i lag två.

Michi startade starkt och brukar vara rätt så bra, så han var nog rätt säker på att knipa en finalplats. Tre skulle gå vidare.

Alla kämpade väl och man kunde se hur tävlingsandan kom fram i alla.

Helt otippat klev plötsligt Gudrun fram i sista kastet och skickade bort Michis boll och finallaget var klart: Gudrun, pappa och jag. Tävlingen slutade med att pappa vann, jag kom tvåa och Gudrun trea. Under hela tävlingen satt en liten söt korsikansk farbror och tittade på och nickade vid ett bra kast och skadade bekymrat på huvudet emellanåt. När pappa vann klev farbrorn fram och skakade hand med pappa och gratulerade.

Efter matchen gick Michi och barnen hem till poolen och vi andra gick och tittade på den lilla morgonmarknaden på torget där lokala charkuterier, honung, skaldjur m.m. såldes.

När vi kom tillbaka till hotellet var Michi lite kaffesugen så vi gick ner och satte oss på en av de små restaurangerna utanför. Efter ett litet tag kom Fredrik som hade blivit väldigt svag för franska crepes. Han satte sig på restaurangen brevid och beställde in själv och bad om notan på franska, efter att ha rådfrågat oss vad man skulle säga.

Efter en slapp dag vid poolen gick vi tillbaka till samma ställe som igår för en liten kvällsdrink. Helene och Thomas hade blivit senare än vad de tänkt då vägarna är så slingriga så 10 mil tar kanske 3-4 timmar att köra!

Sedan blev det en långsam vandring tillbaka till Hotell Napoleon Bonaparte för lite middag.

Kyparen för kvällen var Adam som börjat jobba där i april. En glad och go kille från Sävedalen som just gått ut Lerums gymnasium. Världen är liten!

Fredrik har nu utmanat Adam och en servitris som heter Emma på tennis imorgon. Spännande!