21 juli 2014

Anna åker mot KL och Tobbe kommer på besök

Det blev tidig uppgång idag när Linda och Cicci skulle åka härifrån. Halvsju gick vi upp och åkte till centralen en timme senare. Linda skulle med buss 8.20 till Skara sommarland och var den första att lämna.


Strax innan nio skulle sedan Cicci åka blå tåget upp till Stockholm. På stationen mötte vi även Angelika och Moa från landet som skulle upp ett par dagar.




Hemma igen var det dags för Anna att packa klart sina väskor. Jag fotade Fredriks säng som vi nu skall lägga ut på blocket och försöka sälja.



Pappa och Gudrun kom förbi på en fika för att säga hejdå till Anna innan hon försvinner ett halvår till Malaysia. Michi åkte till jobbet och sedan vidare ut till landet och vid fyratiden åkte Anna och jag till Landvetter. Det kändes nog lite nervöst för oss alla med tanke på MH 17 som blev nerskjutet över Ukraina häromdagen. Anna har kollat med KLM och de har lagt om sin flygrutt. Två väskor checkades in och så bar det iväg mot Amsterdam.



Jag åkte vidare ut till landet och dit kom även Tobbe på besök. Det blev kvällsdopp i den varma kvällen. 



Annas plan skulle gå 18.15 och strax innan började hon ringa. Först var planet en halvtimme försenat och sedan skulle det vara en timme sent. I Amsterdam hade hon bara en timme på sig att byta plan, så det var lite nervöst. Väl framme i Amsterdam hade hon bara tjugo minuter på sig och sprang som en iller genom flygplatsen. Kom fram till gaten och flygplanet stod fortfarande kvar. Då blev hon nekad att komma ombord för hon var tvungen att flyga med sitt bagage. Tala om att det var frustrerande. Detta skulle innebära att hon missade sin första arbetsdag. Hon var så stressad och ledsen.

Det blev sedan till att köra samma vända som sist. Inbokning på hotell igen med KLMs hjälp och otrevlig personal. Hon undrade om hon kunde få en voucher till loungen i och med att hon måste tillbringa morgondagen på flygplatsen fram tills planet går 20.50. Då blev hon tillsagd att hon skulle vara glad att hon fick hotell och tre mål mat. Skulle hon vara glad att hon inte hann med på planet och fick tillbringa en natt i Amsterdam också? Andra gången på två flygningar. Imponerande KLM!!!

Hon blev tillsagd att ta en buss till ett hotell inne i centrum och efter att ha väntat en timme gav hon nästan upp. Klockan var tio på kvällen och inte så roligt att sitta ute och vänta. Till slut kom den i alla fall och denna gång blev det ett annat hotell, Ramada Apollo och det var riktigt fint. Middagen blev på en takterrass och Anna lät i alla fall lite mer nöjd när hon väl var installerad. Vi vill ju bara att hon skall vara framme så man slipper oroa sig för flygningen, nu får vi vänta ett dygn till...