04 september 2012

London - en ny student på väg

Så hade den stora dagen kommit - dagen då Anna faktiskt skall flytta hemifrån. Inte slapp hon sin mamma för det utan jag hängde glatt med till London. Pappa kom och hämtade oss och våra fem resväskor för att köra oss till Landvetter.


Vi flög KLM och gjorde ett byte av plan i Amsterdam innan vi slutligen satt bänkade i en svart Londontaxi.


Den här imponerande synen mötte oss sedan när vi precis kört in Regent´s Park. Regent College där European Business School ligger uppfördes 1913, men sönderbombades 1941 under andra världskriget. Skolan återuppfördes och 1979 såg European Business School dagens ljus här.


Det var med spänning vi gick upp till Annas rum och, faktiskt, så var det bättre än vi trodde. Fräscht och ljust, inte slitet alls så Anna var väldigt nöjd. Att vi sedan lyckades få in alla hennes saker i skåp och lådor gjorde ju saken ännu bättre.



Anna fick också sitt student-ID som bland annat används som betalkort i restaurangerna och för att öppna alla dörrar i skolan.


Så begav vi oss ut i London från skolan. Fem minuters promenad bort ligger Baker Street där vi hört att det skulle finnas en del restauranger så vi begav oss dit. Här är också Annas närmaste tunnelbanestation. Vi hittade så en liten italiensk restaurang som såg välbesökt ut.


Vi var inte jättehungriga så det blev till att dela på en bruschetta och en pizza.


Väl tillbaka i Reid Hall där Anna bor fixade vi en extra madrass så att jag kunde sova över. Imorgon skall jag checka in på ett hotell i närheten så Anna slipper ha mamma med sig överallt. Vi var rätt trötta efter denna händelserika dag och en spännande dag väntar i morgon - Annas första skoldag.