03 juni 2022

En dag i Valeggio sul Mincio och middag med Daniele och vänner

Michi jobbade och hade massor av möten idag så jag tog mig en promenad runt vår lilla stad Valeggio Sul Mincio. Här är ett foto på vårt hotell Eden.


Strax bortanför vårt hotell, på väg in mot stan, ligger den här gamla kyrkan. Sådan historia i Italien!


Staden är bland annat känd för sina tortellinis och det fanns en uppsjö av butiker överallt med dessa små knutar.


Den här statyn heter Kärleksknuten och bygger på en legend som berättar om hur de små kärleksknutarna, tortellinis, startade.


Kom fram till Boghetti där middagen skall vara ikväll, cirka 2,5 kilometer från vårt hotell. Lite för långt att gå med högklackat.


Som en medeltida liten by låg staden längs med floden och restaurangerna hängde ut över vattnet.


Hittade till kvällens restaurang, Gatto Moro.


När det var dags för lunch så fick jag med mig Michi ut. Vi fick prova olika olivoljor på lunchstället. De vet vad de gör  här i Italien.


Här är det lilla torget nära oss med gågator och restauranger.


Klockan sju skulle vi ta oss till restaurangen och gick ner för att ta en taxi. Det visade sig att staden har cirka tre taxibilar och det fanns inga lediga. Det slutade med att en kille i köket körde oss och en annan kvinna bort. Vilken service. Killen som körde var helt överlycklig när han hörde att vi var från Sverige. Han hade själv spelat i Milans juniorlag och var en enormt stor fan av Zlatan.


Det blev en trevlig middag med hur mycket mat som helst. Vi fick ett par brevid oss där det visade sig att hon jobbat med Daniele i Kuala Lumpur. Helt plötsligt hade vi massor att prata om. Det blev lite tal och bildspel och det skojades om att Daniele nu väntar sitt sjätte barn. Oj, oj oj!


Det schweiziska paret vid vårt bord, Nicole och Nicholas, hade bil så vi hade tur och fick skjuts hem till hotellet igen. Kvällen blev inte så sen då själva bröllopet med fest är imorgon.