08 juni 2021

Hur går det med vaccinationerna?

Nu var det ett tag sedan jag var inne och kollade på hur det går med vaccinationerna här i Malaysia. Nu är vi uppe i 7,4 procent. I den här takten så kommer de att vara klara i början på nästa år troligen. Man önskar att det gick att snabba på.


I söndag var det kungens födelsedag här och igår var alla lediga. När en helgdag infaller på en söndag så blir man kompenserad med ledighet på måndagen så att man inte missar en ledig dag. Just nu är det sultanen av Pahang som är kung sedan 2019 och han kommer att sitta fram till 2024. Eftersom det är nya kungar vart femte år så har man bestämt deras födelsedag till 6 juni. Lite roligt!


Alltså man undrar varför man sparat vissa saker. Oskarsstatyetten är från Fredriks studentbal som skolan ordnade. Nu ryker de.


Nu börjar vi titta på Maria Wern på C-More. Inser att det är många svenska serier vi har missat. Jag håller på och läser Anna Janssons böcker om Maria Wern och det finns över tjugo stycken. TV-Serien. De fyra första säsongerna är baserade på hennes böcker, men de senaste fyra är inte det.