25 maj 2020

Utflykt till Göteborg

För första gången på ett tag blev det en utflykt in till Göteborg. Det är inte så ofta vi tar oss in till stan. Idag skulle Fredrik och jag besöka Skatteverket. Han verkar ha två olika adresser registrerade och ingen är rätt så vi fick fylla i in blankett. Eftersom vi nu har speciella skattenummer efter att ha bott utomlands så länge så fick jag blanketter för att bli ombudsman för oss andra. Hoppas det kommer att fungera. Kunde också kolla att Michi var registrerad igen så nu kan han åka in och hämta ut sin deklaration i veckan. Skönt att ha fått det fixat!

Vi gick sedan vidare till Efva Attling där jag kunde hämta ut min födelsedagspresent från Michi. Han har blivit väldigt bra på detta :D  På vägen till affären träffade vi Johan Leissner. Det var längesedan, men nu är vi uppdaterade igen! Anna och Erik kom också in till stan och vi tog lunch vid saluhallen.


Efter att ha passerat Allum där Fredrik köpte ny väska så var vi hemma igen först vid femtiden. Någon timme senare kom ett par som tog vårt furubord med stolar utan att pruta. Så skönt när man blir av med sakerna!



På kvällen hade vi en holländsk gästkock. Erik lagade typisk holländsk husmanskost.



Det blev potatismos med lök och morätter i. Man lade det på tallriken och gjorde en grop i mitten där man hällde sås och till detta blev det fläskkotlett. Inget man får på restauranger, utan typisk familjemat enligt Erik. Kul att testa :)


På kvällen såg vi filmen Whiplash. Jag har sett den förut, men den är verkligen otroligt bra. Hemsk, men bra.