14 september 2019

Regn, regn och regn

Varje morgon när vi är här möts jag av den här synen. Hur söt...och hungrig... är inte den här lille varelsen. 




Regnet vräkte ner hela förmiddagen. Det är bra på ett sätt för då blir luften så mycket bättre. Nu är det ju inga problem här på Langkawi, men ändå. På eftermiddagen åkte jag ner till The Language Book Store. Lämnade in fyra pocketböcker och fick med mig två nya. Det är verkligen ett bra sätt att bli av med gamla böcker, minska ner antalet och få med sig något nytt att läsa. Hade en elektriker här idag som hjälpte till att kolla alla våra utelampor som går på sensorer. Fick också ringt Unifi då vårt internet inte fungerar. Skönt att vara här lite längre och hinna fixa.




Anna hörde av sig idag och har fått klart med settled status i England. Det betyder att hon kan åka in och ut hur mycket hon vill oavsett om England är med i EU eller inte. Med detta i handen kan hon nu ansöka om brittiskt medborgarskap i fall hon vill ha två. Skönt att det är klart. Fredrik skall söka också nu. Inte medborgarskap, men för settled status.



Michi skickade bilder hemifrån där det jobbas med trädgården. Vi fyller på med flis och jord vid muren så att det inte sluttar så utan blir en jämn gräsmatta. Vilket lyft trädgården och framför allt området vid parkeringen fått i år.




Michi var också på besök i vårt röda hus på Rörtången. Killen som hyr det har en fd fru som jobbat med att styla hus inför visningar och hon har nog haft ett finger med i spelet här. Killen är dessutom väldigt duktig på att snickra och fixa så huset har fått ett otroligt lyft inne. Han har också flyttat om rummen och matplatsen. Roligt att han trivs och gör det fint!



All träpanel har målats vit och så även väggarna. Så fräscht.



Den blå ladugårdsdörren är borta och har ersatts av en vanlig vit dörr.



Ny dörr till skafferiet i stället för ett draperi som det var innan.



Matplatsen har gjorts om till ett barnrum.




Vissa fönster behöver bytas så det blir nog nästa steg. Michi sade att vi köper fönstren och fick till svar att killen kan sätta in dem själv. Hela huset får en uppryckning!