13 januari 2012

Fredagen den 13:e

Fredagen den 13 är ju ett datum fyllt av onda föraningar för många. Tycker dock själv att det brukar vara en rätt bra dag, men det beror väl på hur man ser på det. På morgonen denna dag var jag ute och for och gjorde diverse ärenden. På väg till MKIS kom jag vid ett rödljus upp brevid denna sopbil och slet fram kameran snabbt som tusan. På sidan av sopbilen var en tunn metallstång och där satt en liten gästarbetare och höll sig krampaktigt fast. En inbromsning och han hade leget på gatan. Trafiken är som den är här...


Senare på dagen var jag på RHB för att ta ut lite pengar. När jag stoppat i kortet och gjort hela transaktionen så kom inga pengar ut. Jag försökte igen och nu stod det: "This machine cannot dispense cash". Hm, skumt! Gick över till maskinen brevid och fick där ut det jag skulle, men det saknades nu pengar på kontot... Böjde mig ner vid första maskinen och där i springan där pengarna kommer ut, satt en bunt sedlar fastkilade. Det blev till att tillkalla personal och hela maskinen fick öppnas upp och plockas ner i sina beståndsdelar. Vid sidan av mig stod en beväpnad vakt med ett gevär som nästan var lika stort som han själv. Lyckades smuggla upp kameran, stänga av blixen och snabbt knäppa ett kort. Tur eller otur denna dag, tja jag fick ett litet äventyr och mina pengar :)




Nu är alla räkningar betalda, mailen besvarade och nu återstår bara att sätta in allt i pärmar. Var och köpte fem nya fina pärmar, med register. Känns alltid bra med ett nytt år och ambitionen att inte slarva med att sätta in papper. Synd bara att det inte alltid håller i sig så länge... ;)