27 april 2009

Singapore 17-19 april

Så bar det iväg till Singapore över helgen. Nära är det och lätt att ta sig dig. Tidigare har vi kört själva eller åkt buss, men denna gången tog vi flyget. Med Air Asia är det ju så billigt att flyga att man nästan kan resa runt hur mycket som helst. Bussen ner till Singapore kostade 95 rm per väg och flyget kostade 60! Inte mycket att tveka på.

På fredag morgon bar det iväg och vi hade tagit ledigt en dag för barnen från skolan. Anledningen till resan var att vi hade biljetter till musikalen Cats, och musikaler är något som hela familjen tycker om. Vi hade bokat in oss på Holiday Inn. Det var jättelyckat för när vi kom ner upptäckte vi att det hade byggts ett helt nytt restaurangområde precis vid hotellet. Mängder med restauranger, pubar, vinbarer m.m. trängdes tillsammans i en salig röra. Härligt!

Första dagen åkte vi till Sentosa hela familjen.Där finns hur mycket som helst att göra för barnfamiljer, även när barnen är större. Vi åkte "luge", en typ av rodel i en metallbana. Tur att ingen i vår familj är tävlingsinriktad och försöker komma först ner och att allt går jättelugnt till..."not"! Några stackars turister som körde väldigt försiktigt höll väl nästan på att bli överkörda när familjen Cederkvist kom som vesslor i backen. Oops. Det roliga var också att när man skulle åka upp igen fick man åka stollift. Tydligen väldigt spännande för många, men kanske inte så spännande efter en vecka i fjällen :o)

Senare på dagen provade vi något som de kallade Segaway. Man står på en platta med hjul och håller i ett styre och åker sedan omkring stående. Man kan komma upp i en hastighet av ca 20 km i timmen och det känns rätt snabbt när man åker omkring. Vi fick oss en guidad tur i ca en timme och var bland annat nere och åkte på stranden. Helt fantastiskt kul. På vägen tillbaka försökte jag, efter ett stopp, komma ikapp resten av familjen och körde väl rätt fort, åkte på en trottoarkant och vips låg jag på marken, med hela den tunga maskinen över mig. Blodet rann från armbågar och knän och jag fick en riktig flashback från när man ramlade med cykeln som liten och skrapade sig. Blev ompysslad av uthyrarna och de tvättade rent såret med "alkoswabs". Jag skrek högt för det sved som sjutton, och fick nästan lite dåligt samvete när jag tänkte på hur många gånger jag använt såna på barnen...På kvällen fanns det önskemål om Hard Rock Café och middagen intogs där.

Nästa dag delade vi upp oss. Anna och jag gick i affären och vad gjorde då Michi och Fredrik??? De hittade ett Tiger-museum. Då pratar vi inte om djuret tiger utan om ölet TIger. Gratis öl till pappa Michi och läsk till Fredrik bjöds det på och Michi kom hem med en Tiger ölpump. Helt oumbärligt i var mans hem...
På kvällen var det så dags för Cats. Föreställningen var helt fantastisk. Det roliga var också att "katterna" sprang omkring ute i publiken. Fredrik satt längs ut vid kanten och Anna brevid honom och flera gånger kom katterna fram till dem och strök sig mot benen eller klöste lite. Michi fotade en katt precis när hon kom krypande på balustraden när vi satt och hon skött rygg och fräste värre än en vanlig katt och Michi ryggade tillbaka av skräck under ett par sekunder. Dessa människokatter blir så otroligt kattlika!!Söndagen ägnades åt en god och sen frukost och sedan slöade vi vid poolen tills det var dags att åka hem efter en härligt avkopplande helg.