16 juli 2021

Sängjakt i London

Så kom dagen när vi äntligen kunde gå ut igen. Michi hade möten på förmiddagen, men halvtolv var vi redo för att åka in till London. Det tog sex minuter att promenera från vår lägenhet till tågstationen så det är verkligen nära. Två biljetter tur och retur gick på 27 pund.



På tåget och när man är inomhus så gäller mask, men vi är ju vana. Tågresan in till Paddington tog cirka 40 minuter. Det finns snabbtåg också som tar 25, men inte mitt på dagen.


Vi promenerade från Paddington bort till Hyde Park och Marble Arch. Vi hittade en pub där det blev lunch på en liten tvärgata. Helt underbart att få sitta ute och titta på folk. Det har vi inte kunnat göra på länge i Malaysia.


Målet för dagen var Hästens sängar på Wigmore Street. De har några på lager som kan levereras lite snabbare. Vi är dock lite osäkra på om det går att få in en dubbelbotten med ram. Eventuellt måste vi ha två enkelsängar i botten. Vi går gå hem och mäta.


Vi promenerade tillbaka via Baker Street och genom Marylebone. Det känns verkligen hemma med tanke på hur många år barnen bodde i dessa kvarter. Det blev ett stopp i svenskaffären så klart.


På kvällen hade Anna bokat bord på Coppa Club, en trevlig restaurang inne på Maidenheads High Street.


Byggnaden och läget påminde mycket om Merchant Square där Anna bodde några år.


Middagen var redan halvsex för det var så fullbokat. Efteråt gick vi till en pub där vi kunde sitta ute. Folk här är väldigt trevliga vad gäller när man har med sig hund. Det kom fram en skål med vatten och till och med lite hundgodis till Pluto. Som tur är så är han väldigt lugn när det är mycket folk runt omkring så det går ju att ta med honom.


The Maiden´s Head Pub hade en rätt rolig skylt som jag givetvis var tvungen att fota.


För första gången på länge så kom det lite bilder från Spanien. Vi har fått in nya skåp i köket så nu är det klart. Alla speglar är uppe också. Nu saknas det bara lite hyllor i gästbadrummet nere.






Beroende på vilka regler som gäller i augusti så kommer vi troligen att försöka åka ner några dagar till San Pedro. Det skulle vara både roligt och bra att se hur allt ser ut innan vi skall betala fakturorna - som vi fortfarande inte har fått.