10 juni 2016

Heldag i London och vi provar Burger and Lobster

Gick upp med Anna i morse. Jag vaknar fortfarande så tidigt, men idag sov jag i alla fall till halvsju. Tog på mig träningskläder och följde henne till jobbet, en promenad på dryga 20 minuter. Tog därefter en löparrunda i Regent´s Park tillsammans med alla hundägare.



Efter en dusch och lite frukost hemma blev det sedan en träff med Fredrik och vi gav oss ut på stan. Första stoppet blev Regent´s där han skulle hämta upp en kopia av sina betyg. Skolan ligger verkligen otroligt fint och ser helt fantastisk ut - gammal och engelsk.


Vi promenerade sedan bort mot Oxford Street och gick in på St Christophers Place, ett litet torg i spansk anda. Här fick det bli lunch. Solen strålade och det var helt underbart.



Det blev flera smårätter som vi delade på och bara njöt i solen. Fredrik har troligen fått någon magbakterie och mår lite lätt illa hela tiden. Inte roligt!!


Vi gick sedan vidare upp längs Oxford Street, men efter ett tag kände sig Fredrik så kass så han bestämde sig för att gå hem och vila istället. Jag tog mig en dag på stan.


På kvällen var det planerat en middag på Burgers and Lobsters. Fredrik och jag åkte till Dean Street i Soho redan klockan sex. Detta är en otroligt populär kedja där man betalar 20 pund för en middag och får välja mellan en hamburgare och en hel hummer. Svårt val... När vi kom var det redan en halvtimmes kö för att få ett bord. Lagom till Anna kom mådde Fredrik dåligt igen och åkte hem. Stackaren!!!


Anna och jag beställde en grillad hummer och en ångad så att vi fick prova båda sorterna. Man fick också små plastförkläden att ta på sig.


Det var inga dåliga portioner som kom in. Två enorma hummerhalvor!



När vi lämnade restaurangen ett par timmar senare var det en enorm kö och säkert ett par timmars väntetid för att få bord. Vi begav oss bort till Trafalgar Square där vi skulle möta tre av Annas jobbarkompisar; Estelle, Kristina och Edward för en drink på Vista Skybar. Trots att man bara var på sjätte våningen så var det en fantastisk utsikt över London och alla dess sevärdigheter.


Vi kom dit först och beställde in varsitt glas vin i väntan på de andra. Visst ser det mysigt ut!


Det var så kul att träffa Annas kompisar. Jättetrevliga och lika internationella som hon. Estelle är från Frankrike, Kristina från Lettland med ryska föräldrar och Edward från England. Nu kommer Anna att vara ledig över helgen så vi har några mysiga dagar tillsammans!