25 juli 2010

Jobb i trädgården och middag hos Karnermo

I morse, 14 juli, var Michi och Fredrik ute och röjde i trädgården bakom den lilla friggeboden. Michi sågade och Fredrik fick kratta och slänga skräp. Fint blev det! Nästa år kanske Fredrik skall flytta in här i stället.

Sedan var det dags för lunch och Fredrik erbjöd sig att fixa till oss tre. Efter ett tag kom han stolt ut från köket med tre goda räkmackor.

De nya rosorna har börjat ta sig och nu har de första blomman tittat fram. Hoppas de klarar sig! Lär väl ta ett tag att bli lika stora som de förra...

På eftermiddagen tog vi båten hem till familjen Karmermos sommarställe i Rösselvik. Det tog bara åtta minuter att åka från oss, bort förbi Katten och till deras ställe.

Markus var ute med kompisar på en ö strax utanför hamnen och Julia tog gummibåten med Anna och Fredrik för att åka dit. Tyvärr var tanken inte i så det blev till att ro :)

Efter lite bad, vårt första i svenska hav, gick vi upp till deras stuga. Marcus, Anna, Julia och Fredrik spelade kort och vi föräldrar fixade med maten.

Bosse grillade kycklingfiléer, Lotta gjorde aioli och så serverades det med färskpotatis. Mycket gott. Efteråt blev det nyplockade blåbär.

Efter en mycket rolig kväll tog vi båten tillbaka strax efter elva. Då var det redan nästan helt mörkt. Det går snabbt nu på kvällarna!