21 november 2021

Excelblad för våra resor runt världen

Efter lite packning på morgonen kom vi ut på en härlig långpromenad. Precis vad vi behövde. Egentligen var vi inbokade sedan tidigare på en champagnebrunch, vilket är helt fantastiskt att gå på, men vi bokade av för ett par dagar sedan då vi bara har helt galet mycket runt oss just nu. Vi får ta det i februari när vi är tillbaka. Istället blev det ett kallt kambucha-te på ett kafé halvvägs runt Mont Kiara.


Hemma igen blev det lite mer packning samt bokning av flygbiljetter för Thelma så att hon kan flyga upp och kolla till Langkawi när vi är borta.


Peter och Joanne ringde och frågade om vi ville hänga med på middag och äta behöver vi ju även med mycket runt omkring. De tog med oss till Chalet Suisse nere i Ampang, ett nytt ställe för oss.


Det var verkligen som att kliva in i en alpstuga i fjällvärlden. Det saknades bara en brasa och gluhwein.


På Langkawi var det fullt jobb idag. Så skönt att vi har Alan som fixar allt däruppe. Några av de stora trästöttorna under terrassen behövde bytas ut efter nästan tio år i detta hårda klimat. Man måste ju se till att inte terrassen rasar ner en dag.


Det är ett tungt jobb med tanke på att de använder hardwood för att bygga upp det igen.


När arbetet var klart så oljades hela konstruktionen in igen så att allt har samma färg. Nu klarar terrassen sig i tio år till!


Nu är det bara tre dygn kvar tills vi åker. Ni förstår hur mycket vi längtar! PCR-test i UK är nu bokat. När man gör det får man ett bokningsnummer som man skall fylla i i ett "Passenger Locator Form" så att myndigheterna vet var man bor när man är i UK. Detta kan man bara fylla i 48 timmar innan man landar i UK så det är lite pill att hålla ordning på allt. Imorgon går vi och tar PCR-test tidigt på morgonen och får svar inom 24 timmar. Dessutom kör vi nu ett excel-ark där vi håller koll på hur många dagar vi är i varje land. I Malaysia måste vi vara 183 dagar, vissa år är det ok med 90. I UK får vi inte vara mer än 120 dagar från 1 april - 31 mars för då blir vi skattskyldiga där. Spanien är också 182 som vi får vara där men det är vi ju aldrig. Mycket att ta hålla reda på, men värt det, absolut!