26 maj 2015

Det börjar dra ihop sig mot studenten - mycket att fixa

Nu börjar det dra ihop sig. Tisdag redan och mycket kvar att fixa. Anna och jag stack iväg tidigt i morse till Ikea för att fixa saker. Behövde bland annat köpa stora plastbackar där vi kan ha is och stoppa ner alla drickor/öl/vin när vi har studentfest här hemma för 100 personer. När vi kom hem åkte vi och åt sushilunch med pappa, Fredrik och Michi.



Halvfyra skulle jag sedan vara på skolan dit jag hade dragit ihop sju mammor som skulle hjälpa till och dekorera i gymnastiksalen som skall göras om till middagslokal tills på torsdag. Konsteleverna hade klippt ut siluetter av mängder med fåglar som vi satte upp på väggarna runt om. Alla flyger iväg åt samma håll och får symbolisera alla våra studenter som nu lämnar skolan.




På kvällen promenerade vi bort till vår nya matbutik och handlade lite kött och vin för att prova Fresco, restaurangen utanför. Köttet lämnades in och vi fick tala om hur det skulle tillagas.




För 10 rm fick man också korka upp en vinflaska till maten.




Här i Malaysia är det ofta svårt att hitta kockar som kan tillaga kött, men den som jobbade i köket här var fantastiskt och visste precis vad han gjorde.



När vi kom hem var Fredrik tillbaka från sin fotboll och vi fick en liten pratstund allihop. Just nu är han lite stressad över att få klart sitt tal till studenten så efter ett tag smet han iväg för att skriva på det. Nya tag imorgon!