23 september 2011

Ärenden, ärenden, ärenden

Idag var jag iväg och gjorde något jag länge funderat på, jag tog ett franska test. Hade bokat in mig på ett av Alliance Francaise provtillfällen för att sedan kanske gå en kurs och fräscha upp den 25 år gamla franskan. Jag känner att jag förstår i princip allt när någon talar franska, men när jag skall säga något själv så fastnar orden längst bak i huvudet och vägrar komma fram. Halvtolv var det dags och jag var i lokalen som ligger i Bangsar ovanpå La Bodega.

Testet gick till så att man fick gå in ensam till en lärare och konversera och sedan göra ett skriftligt prov efter det. Efter en kvarts samtal fick jag höra att jag inte behövde göra något skriftligt prov och att den enda kursen som fanns för mig var den svåraste konversationskursen. Tala om att få självförtroendet höjt! Skall nu börja en konversationskurs som går på torsdagar och är 1,5 timme per gång. Kul, för det är synd att tappa ett språk man en gång kunnat väl. Får väl ta spanskan sedan :)

Var efteråt och sade upp mitt gymmedlemsskap på Celebrity Fitness. Alla jag gick med har flyttat och det blir inte att jag går dit så det är onödigt att betala pengar varje månad. Var sedan på Manza - Malaysian - New Zeeland Association - och betalade för ett bord på deras julmarknad. Får se till att sälja av lite halsband...

Det blev även en tur till Chinatown. Anna skall ha med sig skor hon kan stå i vatten med på sin Malaysian Studies Trip nästa vecka så jag köpte ett par Crocs-kopior för hela 20 RM. De visade sig dock vara en storlek för små så det blir till att åka tillbaka imorgon, fredag.

Nästa vecka blir lugnare med båda barnen bortresta :)