28 juli 2021

Kakelsättare på besök

Klockan åtta i morse kom kakelsättaren hit och mätte alla badrum. Så skönt att han hörde av sig så att vi kan fixa golven. Snabbare än väntat!

Försöker springa varannan dag och nu var det dags igen. Idag ökade jag till tre varv, totalt 5,6 km. Det gick jättebra. Så roligt för vi har gått mycket plus tränat löpning i uppförsbacke och det verkar ju som om det räcker. På fredag blir det fyra varv. Måste ju testa vad jag kan.


Fredrik och jag promenerade in till stan idag. Han skulle gå till ett drop-in center för att få sin andra Pfizer innan han reser. När han haft den i 14 dagar så slipper han sitta i karantän när han kommer tillbaka till London. Skönt också att ha båda. Tyvärr blev han nekad för det inte hade gått sju veckor.

Jag fortsatte sedan vidare till Sainsbury för att handla lite åt det unga paret i karantän samt till Spacers, kakelfirman, för att beställa kaklet. De behövde räkna ut hur mycket som behövs och prata med kakelsättaren så jag får gå tillbaka i eftermiddag. Väl hemma blev det en snabb lunch och Fredrik och jag åkte till ett ställe i Hounslow där han kunde få sitt vaccin. Olika ställen har olika tid emellan doserna. Lite skumt.


Michi och jag skulle gå ut med Pluto på eftermiddagen och det började dugga lite. Michi gick upp eftersom han är lite förkyld. Jag och Pluto kom ungefär tio meter innan himlen öppnade sig som i Malaysia med ett tropiskt regn. Vi var något dränkta båda två när vi kom in.


Pluto fick låna en handduk och ligga och torka på lite. Det gäller att vara snabb och ta hans tassar eftersom vi har en ljus heltäckningsmatta i trappan.


När regnet slutat hade vi fått ett mail från Spacers och vi kunde gå dit och betala. Kaklet kommer i slutet av nästa vecka. Väl tillbaka kunde vi gå ut en ordentlig promenad. När jag tittade hur mycket jag gått idag var jag uppe i nästan 23 km. Vissa dagar blir det mycket utan att man tänker på det när man springer fram och tillbaka till alla affärer.


Michi tog sig ett bad idag och det var någon som var väldigt intresserad. Vi fick ta ut honom för det var nästan så han ville hoppa i...


Efter dagens oväder fick vi en väldigt vacker kvällshimmel.


Det känns som om vi har hunnit med väldigt mycket nu. Vi skall bara få förändringen på garderoberna nu också så är vi väl klara med det vi kan fixa denna gång.