26 augusti 2012

Getingbo bort och träff med gamla kompisar

Denna fredagmorgon började med ett besök av Insecta. Vi har ju fått ett getingbo bakom en planka utanför ett av sovrumsfönstren. Nu kom en modig - eller dum - man, iförd endast jeans och t-shirt och klättrade upp för en stege bland vilt surrande getingar och sprejade in något vitt pulver som skulle hjälpa. Nu hoppas vi att de försvinner.

Anna hade varit inne i Lerum på synundersökning och när hon kom tillbaka tog jag bilen och åkte till Partille. Var och träffade en av mina bästa kompisar på högstadiet, Maria Rönnkvist, då Maria Truvé. Vi stötte på varandra inne i en bokhandel i julas och sade vi måste ses och nu blev det av. Hon jobbar på Swedbank vid Allum. Det är lustigt hur det kan gå år mellan man träffar vissa kompisar, och när man sedan sitter ner och pratar så tar man vid där man slutade. Det var inte en tyst minut och det var verkligen så roligt att ses igen. Nu när hon jobbar så nära Allum så kan vi så lätt ses eftersom jag åker dit flera gånger vi är hemma.

På kvällen var jag hembjuden till Åsa i Partille så det blev en sväng till dit :) Det blev goda räkor med avokadoröra och vitlöksbröd. Kan nästan inte få nog av de svenska skaldjuren när vi är här!!! På kvällen blev det lite pyssel tillsammans med väldigt mycket prat.


Har nu gjort fyra olika mönster av mina små mormorsrutor och har gjort fem av varje, så tjugo rutor totalt. Det är bara det att det kommer att behövas drygt 300 för att det skall räcka till ett täcke... Väldigt roligt i alla fall.


Anna hade träffat Lovisa på kvällen och hängt med henne och hennes kompisar ut på stan. Kul för Anna att gå ut lite i Göteborg och se hur det är här. Först vid halvfyra dök vår kära dotter upp och hade haft en jättetrevlig kväll. En av tjejerna hade dessutom kört så det blev skjuts hela vägen hem. Härligt!

Har skrattat när jag pratat med Michi. Så tokiga saker som händer i Malaysia. Nu har nya sedlar och mynt införts. De har dock inte tänkt på alla maskiner där man t.ex. skall betala p-avgifter m.m. De tar fortfarande bara de gamla mynten, så nu får man väl börja sortera allt i två högar för att vara säker på att kunna betala överallt :) Malysia boleh!