08 mars 2012

Inköpsmöte för Soft Touch

Nu samlas alla olika delar av Soft Touch här i Malaysia. I lördags kom Mr Law hit från Hongkong och idag, söndag, anlände Sohail och Ali från Pakistan. Mr Law ville vila idag innan mötena kör igång imorgon, men Sohail och Ali följde med oss till den fantastiska indiska restaurangen på Tun Razak, Bombay Palace.



Vi provade deras avsmakningsmeny med massor av olika rätter och allt är mycket gott. Det roliga var att de hade en kokbok med recept på de rätter de serverar till det ringa priset av 42 ringgit, så det köpte vi med oss hem. Det var bland annat en kyckling vi åt som var väldigt god som vi får försöka laga till.

Saker att förundras över när man bor utomlands

Idag blir det inlägg om saker man ser omkring sig istället för om vad vi gör. Michi fick nedanstående bild skickar till sig och jag tror det avser medlemsskap i en golfklubb. Malaysia är fantastiskt på många sätt, men i vissa avseende är det otroligt rasistiskt. Här kan vi till exempel se hur olika priser det är för att gå med i en golfklubb. Malaysierna får alltid det billigaste priset och, oftast, indierna det sämsta av Malaysias befolkning. Kategorin övriga brukar dock ligga allra värst till. Här har malaysierna företräde till universitet, för att köpa mark samt till och med ibland billigare ränta. I alla fall lägre än oss utlänningar...


Här görs också reklam för det mesta överallt. Anna lyckades fånga denna taxireklam på bild: Catch cheating spouse. Känns ju inte aktuellt att använda sig av det numret som tur är :) Undrar hur många som nappar på en sådan annons :)


Det har också florerat diverse roliga kort som dessa på Facebook. Jag kopierade två, ett om svenskar och ett om expatfruar. Man kan inte annat än att le åt sanningshalten i dessa kort för uppfattningarna både om svenskar och om oss expatfruar varierar otroligt mycket beroende på vem man frågar.






Jag skulle vilja säga att allt stämmer, men i en salig blandning och i olika doser. Livet är nog inte lika glamoröst som många tror, men vi har inte mycket att klaga på heller :)

Avskedsfest för Berglies

I lördags, den 3 mars, hade Gunilla och Lars Berglie sin avskedsfest innan de snart flyttar till Bangalore. Vi var totalt 13 personer som åt och drack gott. Många av våra män var bortresta så det blev mest tjejer. Här är Eva, Maria, Magnus och Nasha.


En kille till från SKF var där, Per med sin filippinska fru. Jeanette kom utan Anders som nu var i Sverige.



Vi hade samlat ihop och köpt fyra champagneglas med tennfot från Royal Selangor. Skulle gärna vilja ha sådana själv, de är jättesnygga!!



Gunilla och Lars provade glasen direkt och med tanke på att de bjöd på champagne så passade det ju hur bra som helst. De serverade också en kall buffé från BIG i Publika med bland annat de godaste oliver jag ätit här på åtta år. Det blev en mycket trevlig och god kväll :)

Hello Kitty till Anna

I Chinatown hittade jag dessa söta kakformar i form av Hello Kitty. Anna tycker att de är rätt söta. Jag var tvungen att köpa fem stycken och sedan skulle det bakas chokladkaka hemma.


Så här söta blev de när de blev klara och jag hade dekorerat med lite rosa glasyr. Anna skrattade gott när hon fick en serverad vid sitt skrivbord.




Här finns verkligen det mesta att köpa! Kul att skoja till det lite :)

I Chinatown med Jessika

Startade morgonen med ett besök på Bodytone och ett träningspass med Power Circuit. Det var tyvärr en instruktör som inte var så bra och som gjorde väldigt konstiga övningar. Bodytone är dyrare än många andra gym och jag köpte ett 30-kort sist där jag nu använt elva gånger. Skall köra klart de gångerna jag har och kommer nog sedan att sluta där. Nu är det så många saker jag håller på med så det blir nästan lite väl splittrat.

Efter gymmet blev det en snabb dusch hemma och sedan skjutsade jag Anna till Bukit Tunku. Alla tolvor i MKIS genomförde idag vad de kallar "skip a school day" eller skolkade som vi skulle säga på svenska. Efter sju skoldagar av tentor tog de sig helt enkelt ledigt och åkte hem till en klasskamrat och grillade. Det är tydligen lite av en tradition. Anna gick till skolan första lektionen, hade en håltimme och skippade två lektioner varav en där hon fick ok från sin lärare. Det var väl inte en så smart idé kanske, men eleverna här är så duktiga jämt och Anna har aldrig varit borta, så om detta är det enda bus hon gör på alla år så var det inte så mycket att bråka om...

Åkte sedan och hämtade Jessika för en dag i Chinatown. Hon känner till så mycket roliga ställen överallt och är också väldigt trevlig så det blir roliga dagar när vi sticker iväg. På bilden nedan är vi i en knappaffär, ungefär som KnappCarlsson i Göteborg, med allt man kan tänka sig i knappväg.



Det blev besök i porslinsaffärer, husgeråd, prylaffärer och en lunch på Old China Café. Klockan två stack vi tillbaka för Jessika hade ett möte inbokat.


Har ju glömt att skriva om den stora händelsen i Sverige förra veckan. En ny liten kronprinsessa föddes på morgonen den 23 februari och Victoria och Daniel har beslutat sig för att ge henne namnet Estelle. När lilla kusin Nicole föddes hade de samma namn som val, men det blev Nicole till slut. Lustigt! Nu heter deras båt Estelle istället, så nu kommer väl alla att tro att de är svenska rojalister som är ute i skärgården :)

Besök av Patrik i KL

Den 27 februari kom Patrik till Malaysia på besök, en kille i samma branch som Michi, som rest i Asien och nu kom ner till Malaysia för att hälsa på. På kvällen den 28e kom han hem till oss på middag. 


Thelma hade lagat sina fantastiska vietnamesiska vårrullar och sedan blev det kinesiska korta revben, ett av hennes paradnummer. Mums!


Det blev en jättetrevlig kväll och imorgon väntar en dags arbete till för killarna innan Patrik reser hem till Sverige igen på torsdag.

Anna uppträder och killarna lagar middag

Söndag morgon, den 26 februari, blev det en tidig start för Anna. Hon och hennes kompis Emma hade blivit inbjudna till att sjunga på ett event som hette Walk for Children som ISKL anordnade. Kvart i sju fick de sticka för att göra sound-checks m.m. Klockan halvtio åkte Michi och jag dit för att lyssna på dem. De flesta människor hade nu gått klart och det var dags för prisutdelning. Alla pengarna under loppet går till blinda i Malaysia och förra året samlade ISKL ihop 86.000 RM denna dag. Fantastiskt!



En av prisutdelarna var mannen i svart i mitten av fotot. Anledningen till att alla flockas runt honom är att han är Malaysias första astronaut och heter Muszaphar Shukor. Här skrev han autografer för fullt




Så var det dags att uppträda. Anna och Emma sjöng varsin Beatleslåt. Annas var Let it be och det gick jättebra.




Här har vi beundrarskaran i form av två pappor, Michi och Daniele.




På kvällen tog våra killar över köket och Anna och jag fick inte komma in. En timmes hårt arbete och sedan skulle vi få se resultatet. Det ser nästan ut som Michi hänger lite på Fredrik. Han börjar bli lika lång som pappa nu och det är väl med lite blandade känslor Michi ser på det :)



Ut dukades sedan en gigantisk skål med köttfärssås som var gudomligt god och serverades givetvis med pasta.



Det blev till och med över till lunch för Anna nästa dag och två lådor i frysen. Härligt!

American Ball med Peter och Joanne

I lördags blev vi medbjudna av våra goda vänner Peter och Joanne till att gå med dem på den amerikanska balen. Baler är ju något man ALDRIG går på i Sverige och det är verkligen fantastiskt roligt att få klä sig fin och gå till en riktigt trevlig fest!



Vi var där redan klockan sju och fick hjälp av en bartender som tog kort på oss alla fyra.



Festen gick av stapeln på hotell Hilton vid KL Sentral och temat var Motown. 




Vi satt vid ett av sponsorborden, då Peter med Asian Tigers var en av kvällens sponsorer. Vid vårt bord satt tre andra par från ett oljebolag. Alla med bred sydstatsamerikanska, givetvis kom de från Texas :) Det blev god mat och en hel del dans till låtar alla kände igen. En mycket trevlig kväll!

Fest på Masba och Bruno Beijier är tillbaks

Förstår inte att en hel vecka gått utan att jag gjort ett enda blogginlägg. Ibland faller andan inte riktigt på. Förra söndagen hade vi besök av familjen Wiberg, en familj som kommit tillbaka till KL och som bodde här när vi flyttade hit 2004. Så roligt att träffa dem på lite tu man hand igen.

Sedan har veckan bara rullat på och både jag och Michi har äntligen kommit igång med träningen igen efter förkylningar, influensa och annat elände. Nu är det redan fredag den 24 februari och Masba, tillsammans med Exportrådet och det svenska konsulatet hade bjudit in till en pubkväll i deras lokaler i G Tower. Efter diverse felkörningar kom vi i alla fall fram. Massor av våra goda vänner var på plats.

Extra roligt var att träffa Bruno Beijer som var den svenske ambassadören här i KL när vi flyttade hit. Han är så trevlig och var verkligen en god representant för Sverige. Nu är han pensionär, men har tagit på sig rollen att hjälpa till att öppna upp den svenska ambassaden här igen.


Ovan är Jeanette, Gunilla och Lars och nedan två glada tjejer, Eva och Nasha.




Vi trodde att vi skulle på 50-årskalas efteråt ända tills jag pratade med Jeanette om det och insåg att det inte var förrän 24 mars :) Vi fick oss alla ett gott skratt. Jag hade innan reflekterat över att ingen pratat om festen och undrar över vilka som var bjudna. Det var rätt skönt att komma hem lite tidigare och Michi och jag satte oss på balkongen och njöt en stund i stället. Så kan det gå...