04 januari 2012

Andra dagen i Val D´Isere

Andra dagen i skidbacken, den 4 januari, var av en annan karaktär. Dimman låg lika tät som snöfallet. Man kunde knappt se liftarna uppe i skyn.


Endast två liftar var öppna i systemet, men vår grupp stack iväg ändå för att få åka lite.


Molnen låg långt under oss när vi kom upp på toppen där det var väldigt blåsigt. Tur vi tog glaciären igår! Vi hade tur för strax efter öppnade alla liftar igen.


Det var gott att komma in på lunchen och få sig en varm choklad.


På eftermiddagen skippade jag skidåkningen, men Michi stack iväg. Istället åkte jag och Anna ner till byn. Hennes nageltrång hade gjort så tån var röd, svullen och nästan varade sig och det var inte att tänka på att ta på en pjäxa.


Vi tog den lilla bussen från hotellet ner till centrum och traskade iväg till apoteket. De ville knappt sälja något till oss utan ville att vi skulle besöka en läkare. Nu är inte detta första gången Anna råkat ut för detta, så till slut fick vi köpa lite antiseptiskt medel att tvätta rent med.


Till middagen hade vi bokat in oss i den lite bättre restaurangen, Chalet de Charvet. De hade endast tre rätter att välja mellan och man var tvungen att förboka.


Sju personer tog Hot Stone. Det kom då in flera sorters kött och grönsaker som man sedan själv fick grilla på en sten. Till detta serverades bakpotatis och tre olika såser.


Själv tog jag ostfondue med mängder av tillbehör. Den tredje rätten skulle vara ost bakad i sin ask i ugnen med olika tillbehör.


Efter middagen gick vi en stund till baren där dansen pågick för fullt. Vi är väldigt nyfika på mannen som dansar mitt i bilden. Han har de mest extrema kläder, stora halsband och underliga glasögon och ser i allt ut som en fransk designer. Vårt mål får vara att försöka ta reda på vem han är.


Lite mindre skidåkning idag, men vi har flera dagar kvar!