08 april 2017

Heldag på Langkawi med Pia, Anders och Pia

De flesta tog lite sovmorgon idag och det blev frukost vid tiotiden vid poolen. Sol idag igen, underbart. Anders och Pia har varit på Langkawi tidigare, men haft mest regn och vi tycker att det regnar så sällan. De måste verkligen ha haft otur.


Vi tog oss en utflykt framåt eftermiddagen och visade Kuah och åkte sedan till marinan för lite lunch.



När vi var inne i mataffären efteråt hittade vi mousserande vin som hette Anna. Vi tog ett kort och skickade till vår lilla gumma. När vi kom hem till huset igen så hade Fredrik anlänt. Mysigt!


Framåt femtiden, när skuggorna blivit lite längre på berget, tog vi oss en promenad upp till toppen. En varm och tuff vandring, men man blir belönad med en fantastisk utsikt.


Det fick bli ett välförtjänt bad i poolen när vi kom hem,


Innan middagen tänkte vi ta alla till The Cliff för en drink i solnedgången men det var bokat för en fest och stängt för allmänheten. Istället traskade vi bort och satte oss på Yellow Café en stund. Det ligger ju också alldeles vid havet så man kunde se solnedgången rätt bra där också.


Det blev sedan middag på Cactus med riktigt god lokalmat.


Sista stoppet för kvällen blev Tammy´s som nu är öppet igen. Hon berättade att hon gillar svensk kaviar, tror hon någon gång haft en svensk pojkvän, så vi får ta med det upp till henne nästa gång. Inte så många utanför Sverige som gillar det...


Tillbaka till huset med Uber som nu har öppnat på Langkawi. Gissar att taximaffian här är i uppror. För några år sedan lyckades de stoppa en busslinje som öppnade på ön, när fler hyrbilar blev tillåtna gick de i strejk i två dygn så folk inte kunde komma till flyg eller hotell. Undrar hur det skall bli nu? Uber är ju så billiga jämfört med taxi här. En färd från flygplatsen till vårt hus med taxi kostar 30 ringgit och med en Uber kostar det 12! Äntligen samma priser som i KL!!