11 juni 2021

Lockdown förlängs till 28 juni

Susann och Gordon var ute och promenerade idag och passerade vårt condo. Kul att få en liten pratstund på håll.


Jag tog en promenad till mataffären i 163 på eftermiddagen. Flera mataffärer har haft plastkassefria dagar tidigare, men från och med 1 juni har de slutat helt med plastkassar. Man kan inte ens betala för dem. Istället får man köpa tygpåsar och ta hem maten i. Väldigt modernt och miljövänligt för att vara här!


Kön till mataffären var lång. Man måste gå in på sin app och visa att man är en Low Risk-person och sedan skall man skanna QR-koden för att komma in. Tempen skall tas och man får alkogel på händerna att rengöra sig med och sedan ett par plasthandskar. Man får också en nummerlapp så att de har koll på hur många som är i affären samtidigt. Klart att det hinner bli kö!


Michi och jag tog en promenad till en koreansk affär och köpte varsin glass. Tur det är bild på :)


På kvällen kom beskedet att Malaysia behåller lockdown i två veckor till, den 28 juni. Undrar om vi får fira vår trettioåriga bröllopsdag i frihet? Tur att fotbolls-EM börjar nu. Såg just att franska serien Lupin kommit ut med en säsong två också. Det gäller att sysselsätta sig. Fick klart kvartalsbokslutet idag. Man har ju tid att pilla och stämma av.


Anna skickade bild på de två paren. Kul att få se Ciccis kille Chris också.


Skulle ju vara kul att få gå och fixa naglarna. Det är gellack så det går inte att ta bort hemma...


Hoppas att TalentCorp jobbar vidare på våra visum trots lockdown. De gör ju troligen det. Vi får däremot jobba hemifrån i två veckor till.